Αρχείο

Η Άγκυρα με παράνομη NAVTEX δεσμεύει το Ικάριο Πέλαγος: Οι Τούρκοι με ΝΑΤΟϊκό μανδύα θέλουν τον έλεγχο του Αιγαίου

Βρώμικο ως το κόκκαλο” το νέο τουρκικό σκληρό “παζάρι” που αποκαλύπτει ο αμερικανικός αμυντικός  τύπος για αυτό που πραγματικά θα ζητήσει ο Ερντογάν από τον Τραμπ, κατά την επικείμενη επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον,για να μείνει η Άγκυρα εντός συμμαχίας. 

Tην ίδια στιγμή η Άγκυρα δεν σταματά και την παράνομη δράση της στο Αιγαίο.

Με παράτυπη NAVTEX, δέσμευσε το Ικάριο Πέλαγος για άσκηση οπλισμού στις 15 Νοεμβρίου. 

TI ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Συγκεκριμένα η Άγκυρα δεν ζητά, αλλά απαιτεί την δημιουργία και την έδρα της ναυτικής δύναμης  TURMARFOR, η οποία είναι η συντομογραφία των λέξεων (Ναυτική Δύναμη της Τουρκίας) διεκδικώντας την ικανότητα διεξαγωγής μεγάλων επιχειρήσεων του NATO  για λογαριασμό αυτού  στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Το ΝΑΤΟ ως αμυντικός οργανισμός διαθέτει “έδρα ναυτικών δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας” εγκατεστημένων σε ορισμένες συμμαχικές χώρες, όπως είναι για παράδειγμα οι ναυτικές δυνάμεις UKMARFOR (Ηνωμένο Βασίλειο), SPANISHMARFOR (Ισπανία), ITMARFOR (Ιταλία), FRMARFOR (Γαλλία), STRIKEFORNATO, αναφέρει σοβαρή αμερικανική αμυντική ιστοσελίδα .

Τώρα η Τουρκία ισχυρίζεται ότι αυτή έχει αρκετή ναυτική ικανότητα για να διεξάγει τέτοιες επιχειρήσεις για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και απαιτεί ξεκάθαρα έναν πιο σημαντικό ρόλο στην συμμαχία, φυσικά εκβιάζοντας προς πάσα κατεύθυνση.

Η TURMARFOR, εάν και εφόσον εγκριθεί από τον Τραμπ, θα έδινε αμέσως στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό την τεράστια δυνατότητα να κινείται ανεξέλεγκτα πλέον υπό “νατοϊκό μανδύα” και να ενεργεί σχεδόν αυτοβούλως οπουδήποτε κρίνει στην περιοχή μας, αποκτώντας πραγματικό έλεγχο, ενώ οι Τούρκοι διεξάγουν μόνιμα την επιχείρηση “ Ασπίδα της Μεσογείου”,  με  πόλεμο κατά της τρομοκρατίας γενικώς και αορίστως.

Έτσι, μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ν.Τραμπ Robert O'Brien, “ότι ο ίδιος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει την χώρα αυτή εντός ΝΑΤΟ”, αποκαλύπτοντας σενάρια που υπάρχουν στο παρασκήνιο με την επιθυμία των Τούρκων να πάνε σε άλλες “συμμαχίες”.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι: «η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Πώς θα χάσουμε την Τουρκία που αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα ευρωπαϊκά μέλη της συμμαχίας”.

Αν οι Τούρκοι πάρουν την έδρα της νατοϊκής αυτής δύναμης και αποκτήσει η Άγκυρα έναν νέο “πιο αναβαθμισμένο ρόλο” μέσω του τουρκικού ΠΝ στην Ανατολική Μεσόγειο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ,  τότε η Ελλάδα, η Αίγυπτος και το Ισραήλ,  θα έχουν σοβαρότατο πρόβλημα, μιας και οι Τούρκοι θα το παίζουν “επικυρίαρχοι” σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Αυτός σαφώς και ήταν και ο λόγος, που από χθες το τουρκικό ΠΝ, διενεργεί την άσκηση "Doğu-2019", η οποία διοργανώθηκε από την Τουρκική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων , με τη συμμετοχή 48 πλοίων και 4.700 προσωπικού από 15 χώρες. Η άσκηση υλοποιείται στις ίδιες ακριβώς περιοχές στις οποίες θέλει να ελέγχει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ μέσω της  TURMARFOR.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές