Κύπρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: “Βράζει” η κυπριακή ΑΟΖ - Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για σεισμικές έρευνες του “Ορούτς Ρέις”!

Την ίδια ώρα που στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη πραγματοποιούνταν η πολυεθνική άσκηση «μήνυμα» της Κύπρου, με την συμμετοχή έξι κρατών, η Τουρκία προχωρούσε στην έκδοση NAVTEX που οδηγούσαν ακόμα περισσότερο στην κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Άγκυρας προχώρησαν ξανά στην γνωστή «πρακτική» έκδοσης NAVTEX, αυτή την φορά για σεισμικές έρευνες του ερευνητικού τουρκικού πλοίο «Ορούτς Ρέις» σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή στην ανατολική Μεσόγειο, που «παγιδεύει» και τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ, αναφέρει το onalert.gr.

Πιο συγκεκριμένα, ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» και τα συνοδευτικά πλοία υποστήριξης «Ataman» και «Gengiz Han» σε θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται και από την κυπριακή Αποκλειστική Ζώνη.

Οι σεισμικές έρευνες, βάσει της NAVTEX, ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...