Κόσμος

Δέκα χολιγουντιανοί αστέρες που ασπάστηκαν το Χριστιανισμό

Είναι σταρ του Χόλιγουντ, είναι παγκοσμίως διάσημοι, έχουν φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και δηλώνουν πιστοί. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό σε μεγάλη ηλικία. Ανάμεσά τους θα συναντήσεις και ονόματα που δύσκολα θα πίστευες ότι έχουν θεολογικές αναζητήσεις…

Στο νούμερο ένα της λίστας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Τόμ Χάνκς. Η γυναίκα του είναι Χριστιανή Ορθόδοξη και ο Τομ Χανκς γεννήθηκε μεν Καθολικός αλλά βαφτίστηκε Ορθόδοξος όταν παντρεύτηκαν.

Μάλιστα, σε άρθρο της  στην Huffington Post, η Ρίτα Γουίλσον είχε εξηγήσει τι σημασία που έχουν τα έθιμα του Πάσχα για όλη την οικογένειά της. Αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Για τους Ελληνες Ορθόδοξους, όλη η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα που δεν προγραμματίζεις τίποτα άλλο. Γιατί θα είσαι κάθε μέρα στην εκκλησία. Και γιατί θα νηστεύεις. Στο σπίτι μας, εκτός από το κρέας και τα γαλακτομικά προϊόντα, η οικογένειά μας νηστεύει το αλκοόλ και τα αναψυκτικά – για όλη τη Μεγάλη Σαρακοστή. Είναι μία θυσία που σκέφτηκαν τα παιδιά μας – γιατί είμαστε όλοι εξαρτημένοι από τα αναψυκτικά….»

Tom Hanks 607 3

Η Γουίλσον εξηγεί με λεπτομέρειες στο άρθρο της τα έθιμα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας για κάθε μέρα στης Μ. Εβδομάδας. Περιγράφει το στολισμό του επιταφείου, το γονάτισμα και το προσκύνημα, την περιφορά του (ο Τομ Χανκς πάντα σηκώνει τον επιτάφειο του Αγίου Νικολάου στο Λος Αντζελες, μαζί με τον Τζιμ Γιαννόπουλο της Fox) τα αναμμένα κεριά – μέχρι και τα ατυχήματα: «Κάθε Χριστιανός γνωρίζει την μυρωδιά των καμμένων μαλλιών» λέει με χιούμορ.

Ακολουθεί  η θεά Τζέιν Φόντα,  η οποία είναι Χριστιανή  από το 1998.

Χριστινός επίσης είναι και ο  Ντένζελ Ουάσινγκτον είναι Χριστιανός.

 Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον είναι Χριστιανός.

Ο Μαρκ  Γουόλμπεργκ είναι καθολικός και μάλιστα δηλώνει πηγαίνει και Εκκλησία τις Κυριακές.

Και ο Τσάρλι Σιν, παρότι συχνά έχει απασχολήσει με την … εκρηκτική συμπεριφορά του, έχει δηλώσει΄οτι  το 1997 πως έγινε Χριστιανός.

 Και ο Τσάρλι Σιν έχει δηλώσει το 1997 πως έγινε Χριστιανός.

Ορθόδοξη  δηλώνει και η  Kάρι Άντεργουντ και αν σκεφτεί κανείς και το τραγούδι της «Jesus, Take the Wheel.» η επιλογή της δεν προκαλεί και  μεγάλη εντύπωση.

Η ελληνικής καταγωγής Τζένιφερ Άνιστον ανατράφηκε ως χριστιανή ορθόδοξη όμως όπως λέει δεν είναι αυστηρή στα πιστεύω της: «Μεγάλωσα όμορφα έτσι γιατί ποτέ δεν με πίεσαν και είχα την χαρά να πηγαίνω στην εκκλησία και να έχω αυτή την εμπειρία» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Στις τάξεις των Καθολικών συγκαταλέγεται και ο Μελ Γκίμπσον.

 Και ο Μελ Γκίμπσον είναι Καθολικός.

Τον Χριστιανισμό έχει ασπαστεί καιο Τσακ Νόρις  και μάλιστα, έχει γράψει αρκετά βιβλία για τον Χριστιανισμό.

Και ο Τζον Κόρμπετ του Sex and the City ανατράφηκε ως Καθολικός.

 Και ο Τζον Κόρμπετ του Sex and the City ανατράφηκε ως Καθολικός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...