Ελληνοτουρκικά

Βόμβες Συρίγου: Η Τουρκία θέλει να αλλάξει το καθεστώς της περιοχής και να μας στείλει σε διαπραγματεύσεις

«Από το 2013 και μετά η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς, από το Μάιο και μετά αισθάνεται ότι είναι ισχυρή», είπε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Συρίγος.

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» και στον Βασίλη Αδαμόπουλο, μίλησε για στρατηγική κίνηση εκ μέρους της Τουρκίας αναφορικά με το προσύμφωνο Τουρκίας – Λυβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Θεωρεί ο κ. Συρίγος ότι μας στριμώχνει πολύ αυτή η ιστορία, χαρακτηρίζοντας στρατηγική την κίνηση εκ μέρους της Τουρκίας καθώς εμείς δεν είχαμε δυνατότητες αντίδρασης όπως είπε ο ίδιος, «η Τουρκία έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Η επισήμως αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης η οποία ελέγχει ένα πολύ μικρό τμήμα της Λιβύης αυτή τη στιγμή αναπνέει λόγω Ερντογάν, ο οποίος στέλνει στη Λιβύη μισθοφόρους τζιχαντιστές πολεμοφόδια και χρήματα.

«Η Τουρκία δεν θέλει θερμό επεισόδιο, θέλει να αλλάξει το καθεστώς της περιοχής και να μας στείλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Τουρκία εδώ και καιρό έχει αλλάξει ταχύτητα εδώ και μερικούς μήνες και κινείται με άλλους ρυθμούς, δηλαδή από το 2013 και μετά η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς, από το Μάιο και μετά αισθάνεται ότι είναι ισχυρή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ