Οπλικά συστήματα

«Βόμβα» Ρωσικού ΜΜΕ: «H Τουρκία θα αποκαλύψει στις ΗΠΑ τα μυστικά των S-400»

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ρώσους και Αμερικάνους για την “τεχνολογία” των πυραύλων S-400, την οποία όπως αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ, (το οποίο μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη) η Άγκυρα την ετοιμάζει προς παράδοση στην Ουάσιγκτον.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 ενδέχεται να έχουν σοβαρά προβλήματα μετά τις κινήσεις της Τουρκίας, οι οποίες θα επιτρέψουν ουσιαστικά την καταγραφή της ρωσικής τεχνολογίας των S-400 στην αμερικανική πλευρά", αναφέρει ο Ρώσος δημοσιογράφος-αναλυτής  έχοντας πληροφορίες για το θέμα.

"Όλα αυτά θα γίνουν μετά την πρόθεση της Άγκυρας να συμβιβαστεί στο θέμα των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς, αλλά και την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι είναι έτοιμες να ενεργοποιήσουν την πώληση F-35, στην περίπτωση “συνεργασίας” της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα συστήματα S-400”, τονίζουν οι ρωσικές πηγές αποκαλύπτοντας πιθανότατα το μεγαλύτερο ίσως κόλπο του Ερντογάν στον Πούτιν.

"Σήμερα ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ένα μηχανισμό για αξιολόγηση των S-400 και των F-35. Η διαδικασία θα διεξαχθεί μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες ", δήλωσε ο Ibrahim Kalin, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου  σύμφωνα με τα  τουρκικά ΜΜΕ.

“Δεδομένου ότι η "εκτίμηση επιπτώσεων" αποτελεί  κατά κύριο λόγο επίδειξη ρωσικής αεροπορικής τεχνολογίας  στην αμερικανική πλευρά, αυτό σημαίνει αυτόματα την “μετάδοση” πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργικότητα του ρωσικού συστήματος S-400, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης της λειτουργίας του συστήματος για την ανίχνευση αμερικανικών μαχητικών πέμπτης γενιάς”, αναφέρει ανώνυμος Ρώσος ειδικός.

Τυχόν “μεταφορά ‘η διαρροή” της τεχνολογίας των πυραύλων S-400 στις ΗΠΑ, αποτελεί σοβαρότατη απειλή για τη Ρωσία αλλά και για τις χώρες που διαθέτουν αυτά τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας όπως η Κίνα και η Ινδία.

Αυτό το τρομερό σενάριο περί πιθανότατης μυστικής συμφωνίας Τραμπ-Ερντογάν, το αναφέραμε με άρθρο μας, επικαλούμενοι κινεζικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ένα έντονο και σκοτεινό» παρασκήνιο στην υπόθεση, ενώ υπάρχουν ήδη αντιδράσεις Ρώσων αξιωματούχων προς στους Τούρκους.

Ρώσος δημοσιογράφος αναφέρθηκε μάλιστα  και σε ένα σχόλιο ενός Τούρκου εμπειρογνώμονα, ο οποίος πιστεύει ότι η καθυστέρηση στην προσφορά συμφωνήθηκε αρχικά από το ΑΚΡ και τον Ερντογάν, έτσι ώστε να μην θιχτεί η Ουάσινγκτον, η οποία είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την παρουσία των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία.

Ξένοι ειδικοί, με τη σειρά τους σημειώνουν ότι η μεταφορά τεχνολογίας από τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 Triumph είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη για τη Ρωσία, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή οι βασικοί εταίροι της Μόσχας θα αναγκαστούν να αρνηθούν την αγορά τέτοιων συστημάτων αεράμυνας/πυραυλικής άμυνας.

Εκτίμηση είναι ότι όντως έχουμε “καθυστέρηση” της διαδικασίας παραλαβής της δεύτερης παρτίδας των ρωσικών πυραύλων στην Τουρκία (ανακοίνωση Ι.Ντεμίρ), λόγω πιθανών “πληροφοριών” της Μόσχας για “στημένο παιχνίδι” Ερντογάν-Τραμπ, ειδικά μετά την πρόσφατη συνάντηση κατά την οποία είχαμε και “ακύρωση” του νομοσχεδίου για την αρμενική γενοκτονία σε χρόνο ρεκόρ.

Όλα αυτά είναι εξόχως επιλήψιμα ότι και να δηλώνουν οι Τούρκοι για τους Patriot στους Αμερικανούς. Αν διαρρεύσει η τεχνολογία των S-400, κινδυνεύουν άμεσα  Ρωσία, Κίνα και Ινδία και αυτό δεν είναι λίγο πράμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ