Κόσμος

«Βόμβα» Ρωσικού ΜΜΕ: «Οι Τούρκοι φοβούνται νέα απόπειρα πραξικοπήματος» - «Οι S-400 φέρνουν εξελίξεις»

Ο γνωστός ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών Ντεβλέτ Μπαχτσελί (με δεδομένη την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας), αναφέρει την ισχυρότατη πιθανότητα μιας νέας απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία λόγω της αγοράς ρωσικών πυραύλων S-400 Triumph από τις ΗΠΑ. 

Αυτό αναφέρει Ρωσικό ΜΜΕ, το οποίο πάντα πέφτει μέσα σε όσα αναφέρει.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Εθνικής Κίνησης και πρώην Αντιπρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η αγορά των πυραύλων S-400 από την Άγκυρα, είναι λόγος για ένα νέο πιθανό πραξικόπημα στη χώρα.

Δεδομένου ότι η Άγκυρα ενήργησε αντίθετα με τις απαιτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ουάσιγκτον θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να οργανώσει ένα νέο πραξικόπημα στο έδαφος της Τουρκίας, το οποίο τελικά θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνολογία των S-400 (την οποία όπως φαίνεται δεν “παραδίδουν” οι Τούρκοι στο αμερικανικό Πεντάγωνο, διότι την έχουν ως εχέγγυο της ασφάλειας της ασφάλειας του προέδρου Ερντογάν και του καθεστώτος του).

"Για τη χώρα μας, οι S-400 είναι μια πτυχή εθνικής ασφάλειας. Εάν η Ουάσινγκτον κατανοήσει πραγματικά τα προβλήματά μας και λάβει υπόψη τις ανάγκες μας, θα πρέπει να υποστηρίξει την αγορά αποτελεσματικών συστημάτων αεράμυνας. Αλλά αυτοί (οι ΗΠΑ) συνεχίζουν να μας επικρίνουν, έχοντας χάσει το μέτρο και την ντροπή τους, όταν μας λένε ότι η Τουρκία θα πρέπει να εγκαταλείψει εντελώς την ανάπτυξη αυτών των πυραύλων», δήλωσε ο Μπαχτσελί, τονίζοντας ότι "σε περίπτωση αποτυχίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επωφεληθούν κάθε ευκαιρίας για να οργανώσουν μια νέα “επανάσταση” στην Τουρκία, με "όπλο" την επιβολή κυρώσεων και της καταστροφής της τουρκικής οικονομίας".

Ο πρόεδρος του κόμματος MHP, Devlet Bahceli, μιλώντας στην εφημερίδα Turkgun συνέχισε: «σε σχέση με την στάση των ΗΠΑ για τους πυραύλους S-400, θυμίζουμε προς όλους, ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Κάθε εξοπλισμός που αφορά την Άγκυρα είναι δικό μας θέμα και δεν μπορεί να υπάρξει καμία κρίση από άλλες χώρες για την εγκυρότητα των απειλών και της  ασφάλειας του έθνους μας. Η Τουρκία θα πάρει ό, τι θέλει από όποιον θέλει. Οι πύραυλοι S-400 είναι μια ανάγκη εθνικής ασφαλείας και αφορούν αμυντικούς σκοπούς. Οι ΗΠΑ όμως εκφράζουν για τους S-400 μια εντελώς διαστρεβλωμένη και ψευδής άποψη. Ρωτάω γιατί η Τουρκία να εκτεθεί σε κινδύνους από μια εξωτερική επίθεση; Μήπως ο μυστικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η κατοχή της Ανατολίας (Τουρκία);

"Το ρωσικό σύστημα θα το αναπτύξουμε όταν πρέπει χωρίς να πάρουμε την έγκριση κανενός. Πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές ασκήσεις στην Άγκυρα για να δοκιμαστεί η λειτουργία του ραντάρ των S-400 και των αεροσκαφών. Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών μας είπε ότι ανησυχεί για τη δοκιμή του S-400. Τι λένε όμως οι ΗΠΑ για τις ανησυχίες του τουρκικού έθνους; Κατά τη γνώμη μας, οι υποτιθέμενες φιλίες που δεν έχουν βάθος και καμία αξιοπιστία πρέπει να αφήνονται  να “σαπίσουν”.

Οι ΗΠΑ είναι ακόμη έκπληκτες που πήραμε S-400, και μας εμποδίζουν να πάρουμε τα αεροσκάφη F-35.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Τουρκία παράγει ολόκληρα τμήματα για τα αεροσκάφη F-35, ενώ καταβάλλουμε χρήματα για την αγορά αυτών των αεροσκαφών. Αλλά αυτοί (οι ΗΠΑ) μας εκβιάζουν και χρησιμοποιούν το F-35 ως διαπραγματευτικό όπλο. Δεν μας δίνουν τα αεροσκάφη για τα οποία έχουμε πληρώσει, όπως έκανε και το Ηνωμένο Βασίλειο στη δεκαετία του 1910.

Επίσης, με αφορμή τις δηλώσεις Μακρόν, νομίζουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και των κρατών μελών θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ειλικρίνεια, η άποψή μας για τον κόσμο είναι “τουρκική”, το όραμα της πρωτεύουσας μας, Άγκυρας, και η τουρκο-ισλαμική γεωπολιτική, είναι η άποψή μας. Δεν θα σταματήσουμε και θα εκφράζουμε την αντίδρασή μας πάντα”, κατέληξε ο ίδιος.

Η Τουρκία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, δεν δίνει σε καμία περίπτωση την “πρόσβαση” στους ρωσικούς πυραύλους σε Αμερικανούς ειδικούς, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να “μελετήσουν” το εν λόγω ρωσικό πυραυλικό σύστημα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια τεράστια αθέατη διαμάχη, για την οποία θα επιβληθούν πραγματικά κυρώσεις στην Τουρκία, η ηγεσία της οποίας φοβάται ακόμα και πιθανή “εμπλοκή” κατά της χώρας, την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν “απλώνεται” στην Α.Μεσόγειο. 

Εκτιμάται ότι θα έχουμε πιθανότατα όμως πρώτα, μια τεράστια αυθόρμητη εξέγερση των ίδιων των Τούρκων πολιτών, που βιώνουν μια στυγνή δικτατορία που θυμίζει Ιράν, η οποία θα φέρει στην εξουσία τον τον  Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος εκφράζει την “δυτική άποψη” για την Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...