Αθλητισμός

«Βράζουν» στον Παναθηναϊκό για τη διαιτησία και τον ΠΑΟΚ - Πώς έγινε το 2-2 στην... παράταση των καθυστερήσεων


Οργή επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού για όσα συνέβησαν εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο οποίο ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να ισοφαρίσει με 2-2 στην... παράταση των καθυστερήσεων με τον Σλοβένο διαιτητή Βίντσιτς να καταλογίζει πέναλτι μετά από VAR σε ανατροπή του Κρέσπο από τον Κουρμπέλη στο 95΄30'' ενώ είχε δείξει πέντε λεπτά έξτρα χρόνο.

Στην ανακοίνωση του ο Παναθηναϊκός ναλύει για ποιες φάσεις διαμαρτύρεται στο ματς της Θεσσαλονίκης, ενώ καταγγέλλει συμπεριφορές στα αποδυτήρια της Τούμπας με ύβρεις και προπηλακισμούς εναντίον ποδοσφαιριστών τονίζοντας ότι κάθε εβδομάδα είναι θύμα των διαιτητικών αποφάσεων.

«Υπάρχει μια συμμορία που δεν σέβεται την προσπάθειά μας, δεν είναι δυνατόν να μας κλέβουν» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος του αγώνα.

Δείτε την επίμαχη φάση:

https://www.youtube.com/embed/NcPxwYa7Mcs

Η ανακοίνωση του ΠΑΟ έχει ως εξής:

Για όσα συνέβησαν σήμερα κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

«Από την αρχή της εφετινής σεζόν ο Παναθηναϊκός αποτελεί μόνιμο θύμα της διαιτησίας. Ακόμα και η χρήση του VAR φαντάζει σαν να ανακαλύφθηκε ένας νέος τρόπος για να αδικείται η ομάδα μας. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι δεν καταφεύγει σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις σχετικά με τη διαιτησία. Αλλά σίγουρα δεν μπορεί σε κάθε αγωνιστική να αποτελεί θύμα λαθών της διαιτησίας.

Σήμερα στην Τούμπα είδαμε το αποτέλεσμα να κρίνεται από δύο λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Δόθηκαν 5 λεπτά καθυστερήσεις σε παιχνίδι που είχε δύο αλλαγές στο ημίχρονο και καμιά χρήση VAR, δεν καταλογίστηκε πεντακάθαρο φάουλ στον Περέα στις καθυστερήσεις και τέλος στο 5.20 έξτρα χρόνου δόθηκε πέναλτι σε μια αμφισβητούμενη φάση.

Επίσης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θέλει να καταγγείλει όσα ακολούθησαν της λήξης του αγώνα στην είσοδο των αποδυτηρίων, που σε κάθε περίπτωση απέχουν παρασάγγας από την έννοια της φιλοξενίας και της ποδοσφαιρικής προόδου που επιδιώκει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ύβρεις, χυδαίες συμπεριφορές και προπηλακισμοί ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου από ανθρώπους του ΠΑΟΚ οφείλουν να εκλείψουν από τα γήπεδα, εάν πραγματικά υπάρχει διάθεση να φτιαχτεί κάτι διαφορετικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Δείτε τις φάσεις όλου του αγώνα:
https://www.youtube.com/embed/kAepUHnrk7Q

«Έκρηξη» Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης από την πλευρά του εξαπέλυσε επίθεση προς πάσα κατεύθυνση στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ήταν... χείμαρρος. Αναφέρθηκε σε «μια συμμορία που δεν σέβεται την προσπάθειά μας» και έριξε τα βέλη του για την αντιμετώπιση που έχει το τριφύλλι από τη διαιτησία, λέγοντας πως πρέπει να σταματήσουν να... κλέβουν την ομάδα του.

Δεν δίστασε δε να μιλήσει μεταξύ άλλων και για τραμπουκισμούς, ενώ κατέληξε πως πρέπει άπαντες να συσπειρωθούν γύρω από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Έχουμε πολύ μεγάλη πρόοδο ως ομάδα. Κερδίζοντας και τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, με την Ξάνθη μας έκλεψαν το ματς, δεν το χάσαμε. Με την ΑΕΛ πάλι έγιναν περίεργα πράγματα. Για το πρότζεκτ που εμείς λειτουργούμε αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επειδή ξέρω πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, εμένα με νοιάζει ο Παναθηναϊκός. Δεν με νοιάζει ούτε ο Ολυμπιακός με τον οποίο επίσης φέραμε ισοπαλία ούτε ο ΠΑΟΚ.

Υπάρχει συμμορία που δεν σέβεται την προσπάθειά μας. Δεχόμαστε γκολ με τη Λαμία ενώ έχει γίνει πέναλτι. Δίνει μπουνιά ο Μανιάτης στον παίκτη μας δεν δίνεται κόκκινη, μπουνιά του Ουάρντα δεν ήταν πολύ δυνατή. Παραμένει και πάλι η ΑΕΛ με 11. Πάμε στην Ξάνθη, γκολ κανονικό δεν μετράται. Με την Ξάνθη που δεχθήκαμε γκολ οφσάιντ, εκείνοι οι κύριοι γιατί δεν πήγαν στο VAR; Να πάμε στο ματς με τον ΟΦΗ, που το δεύτερο γκολ τους ήταν οφσάιντ. Οι περισσότεροι θα πουν ότι φταίει η διοίκηση. Τι να κάνει η διοίκηση, να στήνει τους διαιτητές; Και εμείς μπορούμε να κάνουμε τραμπουκισμούς όπως μας κάνουν. Είμαστε άνθρωποι. Είναι κρίμα για τα παιδιά που δουλεύουν σκληρά. Δεν είναι δυνατόν να μας κλέβουν. Δεν μιλάω για το σημερινό παιχνίδι, αλλά για τις 9 αγωνιστικές.

Σταματήστε και οι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού ότι για όλα φταίει ο Αλαφούζος. Αν είμαστε συνεχώς σε μιζέρια και εσωστρέφεια δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Εγώ ήρθα στην ομάδα γιατί έτσι μεγάλωσε η οικογένειά μου. Αυτό πρέπει να μας κάνει τους Παναθηναϊκούς να συσπειρωθούμε. Η ιστορία είναι που πρέπει να φτάσει ο Παναθηναϊκός σε 4-5 παιχνίδια. Για το σημερινό ματς κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, καταφέραμε και πάλι να προηγηθούμε και στο τέλος ο ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει. Τα παιδιά πρέπει να μην κοιτάνε το δέντρο αλλά το δάσος. Έχουμε κάνει αρκετά λάθη και θα μπορούμε η ομάδα να βρίσκεται ψηλότερα».

Χρήστος Δώνης: Να το πω κλοπή, να το πω ατυχία; Δεν σέβεται κανείς τον Παναθηναϊκό

Την οργή του για την αντιμετώπιση που έχει ο Παναθηναϊκός εξέφρασε ο Χρήστος Δώνης με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, τονίζοντας ότι κανείς δεν σέβεται την ομάδα του.

«Ήταν ξεχωριστό ματς για μας. Ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ήταν ένα παιχνίδι που ήμασταν δεμένοι στην άμυνα. Δεν ξέρω τι έγινε στο τέλος. Να το πω κλοπή, να το πω ατυχία; Αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς συμπεριφερόμαστε καλά στους διαιτητές και αυτοί όχι. Αυτό συμβαίνει και για τους αντιπάλους μας», επεσήμανε ο 25χρονος μέσος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...