Εσωτερική Ασφάλεια

Αυτό είναι το όνομα της νέας ομάδας «ΔΕΛΤΑ» - Αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στα Εξάρχεια: «Πήγαν να μας κάψουν ζωντανούς»

Όλα έτοιμα είναι για την επανασύσταση της νέας ομάδας «ΔΕΛΤΑ», καθώς σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στους στρατηγούς το νέο όνομα της ομάδας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως η νέα ομάδα θα ονομάζεται «ομάδα ΔΡΑΣΗ» και θα κάνει το ντεμπούτο της τη Δευτέρα. Βέβαια η πρόβα τζενεράλε θα πραγματοποιηθεί στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πόσοι την απαρτίζουν – Ο εξοπλισμός 

Στην αρχική της δομή θα αποτελείται από 51 αστυνομικούς, οι οποίοι θα αποτελούν στην ουσία την δίκυκλη ΟΠΚΕ. Θα είναι 5 ομάδες των δέκα αστυνομικών η καθεμιά και θα εργάζονται εξάωρο, δύο ομάδες το πρωί, δύο το απόγευμα και μια ακόμη ενισχυτική όπου χρειάζεται.

Οπλισμός – Εξοπλισμός:

50 αστυνομικοί (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ) Υπάγονται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εκπαιδεύτηκαν στην οδήγηση μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού, αυτοάμυνα, αυτοπροστασία
5 ομάδες των 10 ατόμων (2 ομάδες πρωί, δύο βράδυ και μία «μπαλαντέρ» όταν χρειάζεται ενίσχυση)
25 «παπάκια»
αλεξίσφαιρα γιλέκα
πιστόλι, υπο-πολυβόλο ΜΡ5 σε περιπτώσεις συμμετοχής σε ειδικές επιχειρήσεις
Χειροβομβίδες κρότου λάμψης
Δακρυγόνα
Κράνη, επιγονατίδες, επικαλαμίδες, επιαγκωνίδες
Σημειώνεται ότι ανταποκρίθηκαν 120 αστυνομικοί, εκ των οποίων 50 αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στην πρώτη φάση ανασύστασης της ομάδας. Πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., στην Ασφάλεια και στην ΟΠΚΕ. Η νέα «ΔΕΛΤΑ» εξάλλου, αντίθετα με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν, δεν θα υπάγεται στην Αμεση Δράση αλλά στην Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα στις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διήρκεσε δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί παρακολούθησαν μαθήματα αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας, ενώ πραγματοποίησαν εξάσκηση στις βολές και στον χειρισμό των χαμηλού κυβισμού μοτοσικλετών τους («παπάκια»). Ταυτόχρονα, συμμετείχαν σε κοινές ασκήσεις με τους αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) μαζί με τους οποίους θα μετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις, όπως π.χ. για την εκκένωση καταλήψεων και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε «δύσκολες» συνοικίες της Δυτικής Αττικής. Ρόλο δασκάλων είχαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που και στο παρελθόν είχαν αναλάβει να εκπαιδεύσουν τους αστυνομικούς της «παλιάς» ΔΕΛΤΑ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

Συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία προκάλεσε η ενέδρα που έστησαν οι κουκουλοφόροι σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, εκτοξεύοντας εναντίον τους βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

«Ήταν δολοφονική επίθεση. Πήγαν να μας κάψουν ζωντανούς. Το κράνος μας έσωσε. Είχαμε κλειστές καλύπτρες και δεν πάθαμε εγκαύματα στο πρόσωπο. Αν είχε χτυπηθεί απλός πολίτης θα είχε καεί ζωντανός», δήλωσε στον ΣΚΑΪ αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια.

Μετά την ενέδρα στην οποία έπεσαν, ακολούθησε καταδίωξη με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 18 προσαγωγές και στη σύλληψη ενός ατόμου που είναι μέλος της οργάνωσης «Ρουβίκωνας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...