Ελληνοτουρκικά

Αντγος ε.α Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης: Πως αντιμετωπίζεται η Τουρκία

Απέναντι στις θεωρίες περί "ζωτικού χώρου" , που όλοι ξέρουμε τους εμπνευστές, μα και τα τελικά αποτελέσματα τους, που φαίνεται πως η τουρκική ηγεσία έχει υιοθετήσει ξεκάθαρα με τις πρακτικες που ακολουθεί και με τις ποικίλες δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου, περί ανάγκης αναθεωρήσεως της συνθήκης της Λωζάννης, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να εγκαταλείψει τις μέχρι τούδε πολιτικές κατευνασμού και τελικά φιλανδοποίσης μας και να να προχωρήσει σε αναθεώρηση όλης της εξωτερικής μας πολιτικής, που ακολουθείται στην αντιμετώπιση της πολλά χρόνια τώρα.

Οι αρχικοί εμπνευστές τέτοιων θεωριών ναζιστές, αφού οδήγησαν στην μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή όλο τον κόσμο είχαν το γνωστό τέλος για τους εαυτούς τους και τη χώρα τους.

Στην περίπτωση μας ,για τους νέους εραστές τέτοιων θεωριών εδώ στα καθ ημάς ,στη γειτονιά μας ,είναι εθνική επιταγή για την αντιμετώπιση τους , να πάμε στην υιοθέτηση του οργανωμένου πρώτου βαθέως μαζικού πλήγματος με το σύνολο του αεροπορικού μας δυναμικού.

Έχομε και τους δάσκαλους στο θέμα, ισραηλινούς, συμμάχους και καθηγητές! Το ξέρουν πολύ καλά ,ας το εκμεταλλευτούμε.


Η πρόθεση μας αυτή να γνωστοποιηθεί διεθνώς για τους ταραξίες εξ ανατολών και να είναι η απάντηση μας στο θρασύ και προκλητικό τους casus belli ,που με απόφαση της εθνοσυνέλευσης τους έχουν ψηφίσει σε περίπτωση μονομερούς επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μιλια ,ένα δικαιωμα που είναι στην διακριτική ευχέρεια όλων των κυριάρχων κρατών και στο οποίο δεν έχουμε απαντήσει ακόμη, ένα χαστούκι στην χορεία τόσων ,που έχουμε δεχτεί , σφυρίζοντας αδιάφορα!

Οτιδήποτε άλλο είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και να περνά ο καιρός να αμπελοφιλοσοφούμε.

Η τοιαύτη πρακτική, όμως χρειάζεται έντονη προετοιμασία, αρραγές μέτωπο, εξοπλισμοί όχι υπερμετρα υψηλοί, αρκεί ο αεροπορικός στόλος μας να είναι πάντα υψηλής ετοιμότητας ,χωρίς ελλείψεις σε ανταλλακτικά η άλλες αδυναμίες ,που έχουν σχέση με την έλλειψη επαρκών πόρων, για την υποστήριξη του.

Η ένδειξη αποφασιστικότητας με την υιοθέτηση και διακήρυξης επιλογής του πρώτου μαζικού πλήγματος ,με τις ανάλογες προετοιμασίες γι αυτό ,θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα προειδοποίησης ,για την εκλογίκευση τους στην καθημερινή τους συμπεριφορά, με τις πάσης μορφής προκλήσεις και "τσαμπουκάδες". Δεν αστειευόμαστε το μήνυμα μας!

Άλλη λύση στο θέμα για την αντιμετώπιση της καθημερινής θρασύτητας της γείτονος σε όλα τα διμερή θέματα , δεν υπάρχει και άπειρο χρόνο δεν έχουμε.

Ας αρχίσουμε την προετοιμασία από χθες...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ