Εθνικά θέματα

Αναβάθμιση F-16: Γκάφα Παναγιωτόπουλου στη Γιορτή Αεροπορίας

Γκάφα Παναγιωτόπουλου στη Γιορτή Αεροπορίας. Ανακοίνωσε ότι θα φέρει στη Βουλή τη σύμβαση που βρίσκεται ήδη σε ισχύ!

Την πρόθεσή του να φέρει στη Βουλή τη σύμβαση για την αναβάθμιση των F-16 η οποία είναι ήδη σε ισχύ από το 2018 εξέφρασε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η δήλωση που έγινε στη γιορτή αεροπορίας, στον επίσημο εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στη Δεκέλεια, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Κι όταν σε λίγες μέρες από τώρα, ευελπιστώ μέχρι το τέλους του μήνα, το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων

τις συμβάσεις για την αναβάθμιση των F-16, την αναβίωση της ΕΑΒ και εν συνεχεία την υποστήριξη των Mirage 2000 και 2005,

τότε θα μπορέσω και εγώ να πω ότι κάναμε και εμείς κάτι από το καθήκον μας για να έχουμε την Πολεμική μας Αεροπορία στο επίπεδο που πρέπει να είναι».

Λογικά, ο υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η σύμβαση για την αναβάθμιση των F-16 είναι σε ισχύ από τις 30 Απριλίου 2018 και μάλιστα πληρώνουμε αρκετά εκατομμύρια κάθε χρόνο, ως εξής:

Αυτό προβλέπεται από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ η οποία δημοσιεύεται στο Διαύγεια με ημερομηνία 30 Απριλίου 2018.

Μάλιστα υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία αναφέρει:

Υπογραφή LOA για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 της ΠΑ

Σε εφαρμογή απόφασης του ΚΥΣΕΑ και κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του κ. ΥΕΘΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ υπέγραψε την 30η Απριλίου 2018

την επιστολή προσφοράς & αποδοχής (Letter of Offer & Acceptance) που αφορά την σύμβαση με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε F-16V.

Υποθέτουμε ότι κάτι άλλο θα ήθελε να πει ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφορικά με την συμφωνία αναβάθμισης των F-16

και λογικά θα πρέπει να είναι η τροπολογία για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, η οποία απαιτείται να κυρωθεί από την Βουλή και περιλαμβάνει και τη συμμετοχή της ΕΑΒ.

Η τροπολογία που είχε φέρει ο Πάνος Καμμένος λίγο πριν παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2019, είχε αποσυρθεί και έχει μείνει σε εκκρεμότητα η ρύθμιση που θα δώσει το πράσινο φως για τις εργασίες στην ΕΑΒ.

Προφανώς αυτοί που γράφουν τις ομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν έχουν πλήρη εικόνα του αντικειμένου, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...