Κοινωνία

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τα έργα στο νέο τερματικό σταθμό

Ένα εντυπωσιακό βίντεο Timelapse, μας δείχνει την πορεία των έργων για το νέο τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» που αναμένεται να είναι έτοιμος στα τέλη του 2020 και θα έχει έκταση 34.033 τετραγωνικών μέτρων.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο από την πορεία των έργων για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το νέο terminal αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2020, και όχι τον Απρίλιο του 2021, όπως προβλέπεται στο αρχικό χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων.

https://youtu.be/Aft0OkJ_fSc

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece, Αλεξάντερ Ζινέλ, η πρόοδος του έργου ανέρχεται στο 58%, με τη συνολική έκταση του νέου τερματικού σταθμού να υπολογίζεται στα 34.033 τ.μ.

Το κόστος της επένδυσης, παράλληλα, εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Ζινέλ προέβλεψε ότι η επιβατική κίνηση το 2019 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 7 εκατ. επιβάτες, όταν το 2010 δεν ξεπερνούσε τα 4 εκατ. επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του νέου τερματικού σταθμού, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα υπάρξει και ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού, έκτασης 24.000 τ.μ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...