Αρχείο

Έκρυθμη η κατάσταση με το μεταναστευτικό: Εισαγγελική παρέμβαση στα Βρασνά - Έρευνα για υποκίνηση μίσους, βίας και ρατσισμού

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τα επεισόδια στα Βρασνά, μετά από τις αντιδράσεις των κατοίκων για τη μεταφορά μεταναστών στην περιοχή.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων αποτελούν την αφορμή για να διεξαχθεί έρευνα, με σκοπό να εντοπιστούν αδικήματα που αφορούν υποκίνηση μίσους ή βίας, ρατσισμού κλπ. Προφανώς όσοι αντιδρούν στην τακτική της πολιτείας αναφορικά με το μεταναστευτικό, "φλερτάρουν" με τα όρια της παρανομίας...

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όταν κάτοικοι δεν επέτρεψαν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της παράνομης βίας κατά συρροή, με ρατσιστικά κίνητρα, καθώς και της υποκίνησης μίσους ή βίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «euro2day.gr», η επείγουσα προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε, έπειτα από έγγραφη καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Στόχο της δικαστικής έρευνας αποτελεί το να διαπιστωθεί αν οι αντιδράσεις των κατοίκων είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι συμβάσεις με τους ξενοδόχους της περιοχής, όπως και το αν οι δηλώσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης έδωσαν το έναυσμα στους κατοίκους να ξεσηκωθούν.

https://www.youtube.com/watch?v=MeidyGJlTyg&feature=emb_title

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Οκτωβρίου, ομάδα κατοίκων μπλόκαρε τις εισόδους του χωριού, μην επιτρέποντας στα λεωφορεία να κατευθυνθούν στα ξενοδοχεία, όπου επρόκειτο να καταλύσουν οι περίπου 200 πρόσφυγες. Ως αποτέλεσμα, οργανώθηκε η μεταφορά τους στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους αλλά και τους τοπικούς φορείς, η περιοχή δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αφιχθεί συνολικά 2.300 αιτούντες άσυλο.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Βόλβης, Θεόδωρος Ιορδανίδης, τον χειμώνα η αναλογία κατοίκων αιτούντων άσυλο ανέρχεται στο 100 προς 1.000.

«Έχουμε κάνει το χρέος μας και δεν έχουμε διαμαρτυρηθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πέσουμε στον ίδιο λάκκο και εμείς» συνέχισε, στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ σημείωσε ότι «όσους έχουμε εμείς εδώ, δεν έχει όλη η Πελοπόννησος».

Πάνω από 60 προσαγωγές στα Διαβατά

Στο μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 60 προσαγωγές υπόπτων, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας Διαβατών.

https://www.youtube.com/watch?v=6MuRWS-AJuE&feature=emb_title

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πληροφορίες του «seleo.gr» αναφέρουν ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών προσφύγων και μεταναστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...