Εκκλησία

Έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για την υπέρβαση της εκκλησιαστικής πολώσεως – «Επείγει πλέον να αναζητηθούν δρόμοι»

Η παρούσα Έκκληση – Δέηση απεστάλη στις 20 Νοεμβρίου 2019 στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και στους Μακαριωτάτους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου και δίδεται στην δημοσιότητα στις 24 Νοέμβριου, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπικοπής Αλβανίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Επείγει πλέον να αναζητηθούν δρόμοι υπερβάσεως της εκκλησιαστικής πολώσεως. Για την αντιμετώπιση των ποικίλων συγκρούσεων στον κόσμο το πρώτο στάδιο ενεργειών είναι η αποκλιμάκωση. Είναι ευρύτατα αποδεκτό και συχνά επαναλαμβάνεται διεθνώς ότι μόνον με σοβαρό διάλογο είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν οι εντάσεις. Ας επιδιωχθεί το συντομότερο εκ νέου επικοινωνία και ανταλλαγή δημιουργικών προτάσεων μεταξύ των βασικών παραγόντων της κρίσεως. Υπάρχουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία πρόσωπα που μπορούν να συμβάλουν στην άμεση έναρξη διαβουλεύσεων».

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται:

«Υπάρχουν λύσεις. Θα μας φωτίσει ο Θεός να τις προσδιορίσουμε. Οι λύσεις βεβαίως δεν θα επιτευχθούν με την ανταλλαγή προσβλητικών και απειλητικώνκειμένων ή με εξωεκκλησιαστικές παρεμβάσεις˙ ούτε είναι δυνατόν να επιβληθούν μονομερώς ή αυτομάτως με το πέρασμα του χρόνου. Κάθε καθυστέρηση επιδεινώνει την ήδη οδυνηρή κατάσταση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ