ΗΠΑ

Σοκάρει πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ: «Μην περιμένει η Ελλάδα βοήθεια του Τραμπ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»



Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Όταν ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, όπως ο Nicholas Burns, ο οποίος είχε υπηρετήσει στη χώρα μας ως πρέσβης για λογαριασμό των ΗΠΑ, λέει αυτά τα λόγια, τότε θα πρέπει να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν.

Αυτές τις ημέρες λαμβάνει χώρα στις  το συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής στις ΗΠΑ, όπου συμμετέχουν προσωπικότητες της πολιτικής, της διπλωματίας και της επιχειρηματικότητας.

Εκεί ως κεντρικό θέμα συζήτησης είναι το Αιγαίο και η Α. Μεσόγειος.

Όταν λοιπόν ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Έλλις, ρώτησε τον Burns για το «αν η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με Τουρκία», τότε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα απάντησε:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από Πρόεδρο Τραμπ.»

Πρόκειται για μία κυνική, αλλά και ρεαλιστική απάντηση.

Φαίνεται για άλλη μία φορά, πως ότι και να γίνει είμαστε μόνοι μας και αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε. 

Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε την Ουάσινγκτον, όπως και καμία χώρα. Στις ΗΠΑ μάλιστα έχουμε δώσει γη και ύδωρ μέσω των βάσεων το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, είχαμε και ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας στο ίδιο συνέδριο, καθώς ο Υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπορν Ρος, είπε τα εξής για τις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα:

«Η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες. Δεν πρέπει Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας.

Τι αναφέρει η δημοσιογράφος Λένα Αργύρη:
https://twitter.com/lenaargiri/status/1196559251994488832?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/lenaargiri/status/1196590999457415169?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...