Πολεμική αεροπορία

Ελληνικά F-16 σε πτήση πάνω από τα Κατεχόμενα: Θα συνοδεύουν αμερικανικό Β-52 σε αποστολή επιτήρησης στη βόρεια Συρία!

Πάνω από την Κύπρο θα πετάξουν για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

'Oπως είχε αναφέρει πριν λίγες ημέρες πρώτο το Πενταπόσταγμα, Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη μετά από σχεδόν 20 χρόνια πήραν μέρος και πάλι σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα ζεύγος F16 είχε εμπλοκή στο σενάριο διακλαδικής άσκησης στο Καλό Χωριό Λάρνακας πλήττοντας επίγειους στόχους.

Τα F16 προσέγγισαν τον χώρο της άσκησης από την πλευρά της Λάρνακας πραγματοποιώντας με επιτυχία την αποστολή τους.

Τελευταία φορά που ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις επί κυπριακού εδάφους ήταν το 2000 στην κορυφαία άσκηση της ΕΦ «Νικηφόρος» που στο τελικό της στάδιο είχε εμπλοκή με την «Τοξότης» της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

ΠΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» της Κύπρου, δυο ελληνικά F16 και ένα αμερικάνικο βομβαρδιστικό Β52 προερχόμενα από το FIR Αθηνών θα εισέλθουν στο FIR Λευκωσίας από την δυτική πλευρά στο ύψος του τεμαχίου 4 της ΑΟΖ.

Τα τρία πολεμικά αεροσκάφη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα πραγματοποιήσουν πτήση επιτήρησης πάνω από τη Συρία στα πλαίσια ΝΑΤΟϊκής αποστολής. 

Το αμερικάνικο βομβαρδιστικό προερχόμενο από βάση στην Αγγλία θα ενσωματωθεί στον αέρα με τα δυο ελληνικά F16 εντός του FIR Αθηνών και στη συνέχεια θα συνεχίσουν την πορεία τους προς την περιοχή.

Τα δυο ελληνικά μαχητικά και το Β52 μετά την είσοδό τους στο FIR Λευκωσίας θα κινηθούν ανατολικά προκειμένου να προσεγγίσουν τις βόρειες περιοχές της Συρίας.

Μετά το πέρας της αποστολής τα τρία πολεμικά αεροσκάφη θα εισέλθουν και πάλι στο FIR Λευκωσίας αυτή την φορά από την βόρεια πλευρά και θα πετάξουν πάνω από τα κατεχόμενα σε ύψος 40 χιλιάδες πόδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ