Αρχείο

Έντονη "στιχομυθία" Τραμπ-Ερντογάν: "Να περάσεις με τρακτέρ πάνω από τους S-400!" - "Και η Ελλάδα έχει S-300 γιατί δεν την πιέσατε;"

Έντονος ήταν ο διάλογος Τραμπ-Ερντογάν αναφορικά με τους S-400, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος μετά τις πιέσεις που δέχτηκε, έριξε το μπαλάκι στην Ελλάδα και τους "ελληνικούς" S-300. Το μίσος του Τούρκου προέδρου για τη χώρα μας είναι εμφανές παντού πλέον και προφανώς αυξάνεται καθώς η Ελλάδα αντικαθιστά το στρατηγικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ταξίδι επιστροφής από τις ΗΠΑ μίλησε προς τους Τούρκους δημοσιογράφους σχετικά με τις επαφές τους στον Λευκό Οίκο. Από τις δηλώσεις το φαίνεται πως δέχθηκε έντονες πιέσεις για τους S-400.

«Μας είπαν είναι δικαίωμα σας να συνεχίσετε τις σχέσεις με τη Ρωσία, όμως να περάσετε με τρακτέρ πάνω από τους S-400. Eμείς τους είπαμε πως θεωρούμε πως θα είναι παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μας η εντελώς απόσυρση των ῎S-400 και δεν είναι σωστό. Δεν είπατε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει S-300. Γιατί δεν κάνετε κάτι τέτοιο και για εκεί.

Όμως όταν είδαμε την επιμονή τους είπαμε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με τον κύριο Ιμπραχίμ ( Καλίν), ο Σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ Ο’ Μπράϊαν και τους υπουργούς Άμυνας μας σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και να δούμε τα αποτελέσματα.Μας λένε πως οι S-400 δεν μπορούν να συνεργαστούν με τα F-35. Mα ήδη δεν μας δίνετε F-35’»!

O Eρντογάν ανέφερε και για τη συνάντηση του με τους Γερουσιαστές: «Tη συνάντηση με τους Γερουσιαστές την κανόνισε ο Τραμπ ο οποίος είναι διαφορετικός απο τους άλλους. Εγω του είπα αν θεωρεί σωστό να απευθυνθώ στο Κογκρέσο κι εκείνοι να ακούσουν τις αλήθειες. Εκείνος είπε ας ερθουν τώρα κάποιοι Γερουσιαστες».

Ο ίδιος ανέφερε πως τους παρουσίασε βίντεο και φυλλάδιο για την τρομοκρατία και Συρία.΄Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να υποσχέθηκε στον Ερντογάν να πιέσει τους ηγέτες της Ευρώπης για να στηρίξει τα σχέδια του γα το προσφυγικό.\

«Ο Τραμπ με ρώτησε αν μπορούμε να δώσουμε σε κάποιους πρόσφυγες την Τουρκική υπηκοότητα. Του είπα πως ήδη το κάνουμε επιλεκτικά. Ο ίδιος μου είπε πως ‘ήδη έχω κάνει κάλεσμα στις Ευρωπαϊκές χώρες για ενίσχυση. Κανένας δεν μου είπε πως θα δώσουμε τόσα. Όμως θα τους ζορίσω κι άλλο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...