Κόσμος

Zuckerberg για δισεκατομμυριούχους: "Σε έναν βαθμό, κανείς δεν αξίζει να έχει τόσο πολλά χρήματα"

Υπάρχει τουλάχιστον ένας δισεκατομμυριούχος που πιστεύει ότι ο Αμερικανός Γερουσιαστής Bernie Sanders μπορεί να έχει ένα δίκιο λέγοντας ότι οι δισεκατομμυριούχοι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Αυτό είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook -και πολυδισεκατομμυριούχος- Mark Zuckerberg σε μια εκδήλωση ερωτοαπαντήσεων με τους εργαζόμενους όταν κλήθηκε να σχολιάσει το πρόσφατο σχόλιο του Sanders.

Τον περασμένο μήνα ο Δημοκρατικός υποψήφιος Πρόεδρος Sanders ανακοίνωσε ένα σχέδιο φορολόγησης των περισσότερων πλούσιων Αμερικανών, λέγοντας ανοιχτά: "Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι".

Όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο αυτό, ο Zuckerberg είπε ότι το να υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι, μπορεί να μην είναι δίκαιο, αλλά είναι μια πραγματικότητα.

"Είναι δίκαιο που μια μερίδα πλουσίων αποφασίζει ποια επιστημονικά projects θα προχωρήσουν; Δεν ξέρω", είπε ο Zuckerberg. "Σε έναν βαθμό δεν είναι δίκαιο, αλλά μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο, ή τουλάχιστον καλύτερο από την εναλλακτική", εξήγησε, προσθέτοντας ότι καλύτερα έτσι από το να επέλεγε η κυβέρνηση του νικητές. Ο Zuckerberg σημείωσε επίσης ότι πολλοί δισεκατομμυριούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, κάνουν μεγάλες δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και έρευνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...