Απόψεις

Tαξίαρχος ε.α γράφει για την λαθρομετανάστευση: Ωρολογιακή βόμβα κατά της Εθνικής Ασφάλειας προ των πυλών!

Οι πρόσφατες εξεγέρσεις και πυρπολήσεις λαθρομεταναστών σε Μόρια Μυτιλήνης, Βαθύ Σάμου και Θεσσαλονίκη καθώς και πλείστες απόπειρες βιασμών, προσβολής οικιών και εγκληματικών πράξεων καταδεικνύουν περίτρανα την πλήρη κατάλυση της έννομης και δημοσίας τάξης καθώς και του αισθήματος  εσωτερικής ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Δυστυχώς με την ανοχή μας και όχι την συγκατάθεσή μας αφήνουμε να συντελείται εις βάρος της εθνικής μας ταυτότητας  ένας αφανής σκοπός  κατά της δημογραφικής και εθνικής μας συνοχής. Τα σύνορα προς την ΕΕ έχουν κλείσει από το 2015 και δεν εφαρμόζεται καμία ποσόστωση εισδοχής για τα κράτη – μέλη της ΕΕ, ενώ εμείς υποδεχόμαστε σωρηδόν χωρίς να μπορούμε όλες αυτές τις απελπισμένες ψυχές, υποβιβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο διαβίωσης του γηγενούς πληθυσμού. Μόνο για το 2015 οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα (χερσαία και θαλάσσια σύνορα) ανήλθαν σε 930.000 περίπου(Πηγή: op.cit.). Για το 2019 ο αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί από καμία υπηρεσία. 

Στο Μεταναστευτικό, επικρατεί πλήρης χάος το οποίο αντιλαμβάνονται οι διαμένοντες λαθρομετανάστες και ανάλογα συμπεριφέρονται, ενώ η μαζική λαθρομετανάστευση αποτελεί από μόνη της ΄΄ασύμμετρη απειλή. Καθημερινά η χώρα μας δέχεται μαζικά κύματα αλλοδαπών σε όλες τις πόλεις  και πλέον αφού όλοι ΄΄αιτούνται άσυλο΄΄ κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι σρ όλη την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα μέτρα όπως, κέντρα κράτησης κλειστού τύπου σε απομονωμένα σημεία της χώρας όπως βραχόνησοι, αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και πλησίον των Εθνικών Χωρικών Υδάτων από πλωτά του ΛΣ και ταχύπλοα των ειδικών δυνάμεων του ΕΣ παρουσία πάντοτε της FRONTEX και επαναπροωθήσεις των αλλοδαπών στις τουρκικές ακτές μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Η επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» παρότι είχε θετική έκβαση και αποτελέσματα, επιβεβαίωσε ωστόσο, το γεγονός ότι ο έλεγχος της λαθρομετανάστευσης είναι αποδοτικότερος και με μικρότερο κόστος όταν γίνεται κυρίως στα σύνορα της χώρας.

Τελευταία κάθε άλλο παρά απεμπολκή έχουμε, αφού σε μία εβδομάδα μόνο του περασμένου Σεπτέμβριου εξετάστηκαν 49 περιπτώσεις  λαθρο μεταναστών και επέστρεψαν πίσω μόνο 2 εξ αυτών. Οι ΜΚΟ συνεχίζουν τη δράση τους όντας ανεξέλεγκτες. Τα  κύματα  των λαθρομεταναστών  λαμβάνουν πλέον  διαστάσεις άτυπης εισβολής και εποικισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εφόσον πλέον όλοι οι λαθρομετανάστες ΄΄αιτούνται άσυλο΄΄. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Οφείλουμε ως κράτος με έννομη τάξη να φυλάξουμε αποτελεσματικά τα σύνορα μας.

Οι πρόσφατες κυβερνήσεις παρουσιάζουν μια εικόνα ελέγχου και εφαρμόζουν πλέον μονομερώς στους κόλπους της ΕΕ μια πολιτική πλήρως ανοιχτών συνόρων και ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων,  όμως η πραγματικότητα τις διαψεύδει. Η χώρα παρά τις ελπιδοφόρες κυβερνητικές εξαγγελίες, παραμένει έρμαιο της δράσης εγκληματικών  παράνομων μεταναστευτικών ομάδων και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς χαλαρότητας και ευνοϊκής για αυτούς νομοθεσίας.

Η ανεπάρκεια των δομών καθιστά τη χώρα «πόλο» έλξης λαθρο μεταναστών. Η υποχρεωτική δημιουργία πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος, λόγω διαφορετικότητας αρχών, ιδανικών, αξιών, εθνικοφυλετικότητας, κουλτούρας, θρησκείας, πολιτικοθρησκευτικών πεποιθήσεων, ηθών και εθίμων μεταξύ λαθρομεταναστευτικών ροών εξ ανατολών και ελληνικού  γηγενούς πληθυσμού δημιουργεί περιοχές «γκέτο» σε όλη την ελληνική επικράτεια, με εμφανή τα υποβαθμισμένα και τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά και τα οποία λόγω των ανωτέρω χαρακτηριστικών ΄΄αντιστέκονται΄΄ στην ενσωμάτωση. 

Αντιθέτως με την ελληνική μετανάστευση των περασμένων δεκαετιών σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη που ήταν απόλυτα νόμιμη, ελεγχόμενη, με πλήρη και υποδειγματική κοινωνική ενσωμάτωση στις πλείστες περιπτώσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική, που σύμφωνα με το State Department απαριθμεί πλέον 2.800.000 άτομα και χαίρει τιμής και υπόληψης από την αμερικανική κοινωνία.

Η σημερινή λαθρομετανάστευσως ως πρώτιστη απειλή για την Ελλάδα είναι απαύγασμα της παγκοσμιοποίησης, ενώ η μεγάλη ροή της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο στον 21ο αιώνα είναι εκτός των προβλέψεων που καθορίζονται από το διεθνές και εθνικό δίκαιο. Οι μειονότητες αυτές ως εθνοτικές, με αντίστοιχα στερεότυπες εξτρεμιστικές εθνοτικές απόψεις για άλλες εθνοτικές ομάδες ή γηγενείς πληθυσμούς, μπορούν οποτεδήποτε να εργαλειοποιούνται ή να οπλοποιούνται για κάθε είδους  διαμάχες ή αναταραχές. Παρουσιάζεται επομένως αυξημένη εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών, που ζώντας ανεξέλεγκτοι και άγνωστοι μέσα σε αστικούς ιστούς συμμετέχουν σε αλληλοεξοντώσεις, φόνους, ληστείες, βιασμούς  κατά των γηγενών.

Παράλληλα οι διεθνείς τρομοκράτες με μανδύα λαθρομετανάστη αποτελούν μεγάλη απειλή για την Ελλάδα. Μπορεί να προέρχονται  από οπουδήποτε και να επιτεθούν είτε κατά δομών εντός  Ελλάδος, είτε κατά  στόχων τους που βρίσκονται εντός της Ελλάδος, αδιαφορώντας  για τις παράπλευρες απώλειες.

Η Ελλάδα σεβόμενη την διαχρονική ιστορική της συνέχεια και προ της αφανούς αυτής απειλής για την εθνική της Ασφάλεια πρέπει να:

  • Eπεμβαίνει δυναμικά στο εσωτερικό της, εφόσον στρατηγικές για την εθνική ασφάλεια δεν καθορίζονται από τη διεθνή κοινότητα και οι υφιστάμενες υποδείξεις δεν επαρκούν, όπως επεμβαίνει κάθε κράτος-έθνος εντός ή εκτός της ΕΕ που αντιμετωπίζει εσωτερικό κίνδυνο.
  • Εξασφαλίσει την εθνική της συνοχή η οποία προέχει. Δεν πρέπει να απωλέσουμε εν καιρώ ειρήνης ότι κερδίσαμε με θυσίες κατά τους αγώνες του έθνους. Στο πλαίσιο αυτό να χρησιμοποιεί τις ΕΕΔ για την αποτροπή εισόδου και την ασφάλεια της χώρας και όχι για την υποδοχή και διαμονή των λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Συγκεκριμένα να επαναπροσδιορίσει το θεσμικό ρόλο των ΕΕΔ και να καθορίσει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις για την εμπλοκή τους στη αποτροπή του φαινόμενου επί των χερσαίων αλλά κυρίως των θαλασσίων συνόρων.
  • Πείσει την ΕΕ για εφαρμογή της αντίδρασης κυρίως στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου αν όντως τα θεωρεί ευρωπαϊκά σύνορα, με συνεπακόλουθη τη μετατροπή του οργανισμού FRONTEX από μηχανισμό έρευνας και διάσωσης λαθρομεταναστών στον ελλαδικό χώρο που είναι σήμερα σε  ουσιαστική ευρωπαϊκή δύναμη αποτροπής, ενισχυμένη από μια ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό δύναμη (ΕU Task Force) . Πλέον μετά την μεταστροφή της Τουρκίας από τη Δύση στην Ανατολή, τα αντίστοιχα ελληνικά σύνορα και ειδικά το Ανατολικό Αιγαίο αποτελούν τη  FRONTLINE της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ με την Ευρασία.
  • Αναπτύξει υποδομές προώθησης σε απομονωμένα  μέρη (βραχόνησοι) για την υποδοχή και προσωρινή διαμονή λαθρομεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο.
  • Εφαρμόσει την νομιμοποίηση και την απορροφητικότητα λαθρομεταναστών σύμφωνα με τον κανόνα 1 συνταξιοδοτούμενος προς 5 ενεργούς για εργασία πολίτες που ισχύει για τα κράτη – μέλη της ΕΕ , ανάλογα με τις ειδικότερες ανάγκες εργασίας της. Ταυτόχρονα να μην αποδέχεται από την ΕΕ την κατά κεφαλή επιχορήγηση για κάθε εισερχόμενο λαθρομετανάστη, καθότι το θέμα αυτό είναι κοινωνικό και όχι οικονομικό. Στη συνέχεια να ελέγχει σαρωτικά, συλλαμβάνει και απομακρύνει τμηματικά τυχόν παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς, κατόπιν διπλωματικών συμφωνιών με τις χώρες προέλευσης αυτών. Στο σημείο αυτό καθοριστικός είναι ο pόλος μιας εθνοκεντρικής εξωτερικής πολιτικής για την τήρηση των παραπάνω συμφωνιών. Για τους νόμιμα διαμένοντες να επιδιώξει ενσωμάτωση στις τοπικές κοινωνίες.
  • Να καταστήσει σαφές σε κάθε περίπτωση σε όλους ότι μόνο η νόμιμη είσοδος (βίζα), εξασφαλίζει την παραμονή, ενώ η παράνομη είσοδος σημαίνει αυτόματα απέλαση. Άμεση απέλαση επίσης για αυτούς που δεν  σέβονται αποδεδειγμένα τους νόμους και τους κανόνες της χώρας και προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους.
  • Επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες του δημοσίου εντός και εκτός συνόρων που τυχόν διευκολύνουν την παράτυπη νομιμοποίηση αλλοδαπών και θεωρούν εισόδους αλλοδαπών.
  • Οργανώσει και θέσει σε ισχύ νομοθεσία για την εγκληματικότητα των αλλοδαπών με στόχο την υποδειγματική και παραδειγματική απονομή του δικαίου και την ταχύτατη απέλαση όπου αυτό απαιτείται.
  • Αναπτύξει διακρατικές συμφωνίες για εποχιακή απασχόληση, κατόπιν πρόσκλησης και φιλοξενίας από ομοεθνείς των αιτούντων εργασία που διαμένουν στο κράτος υποδοχής, με χρηματική εγγύηση εκ μέρους του  φιλοξενούντος και τελική έγκριση από το κράτος υποδοχής, με  την προϋπόθεση οι εργάτες να έχουν το μόνιμο τόπο διαμονής τους  εκτός ΕΕ, καθότι εντός ΕΕ εφαρμόζεται η συνθήκη Σένγκεν. Έτσι, σε περίπτωση κακοπιστίας, θα ήταν ευκολότερη οποιαδήποτε  επανεισδοχή και θα ήταν ελεγχόμενη η μετανάστευση για εργασιακούς λόγους.
  • Επανακάμψει σε εθνική αφύπνιση και να οργανώσει ένα κράτος εθνικής ασφαλείας τύπου Ισραήλ σε όλους τους εμπλεκόμενους τομείς όπως η άμυνα, η αμυντική έρευνα και τεχνολογία, ο διασυνοριακός έλεγχος, η εσωτερική ασφάλεια.
  • Συνειδητοποιήσει ότι καμία συμμαχία, κανένας διεθνής δρώντας ή πρόβλεψη του Διεθνούς Δίκαιου δεν πρόκειται να μας σώσει ούτε από την αναθεωρητική και αναβαθμισμένη  επιθετικότητα της Τουρκίας προς το Αιγαίο, ούτε από την ανεξέλεγκτη και κατευθυνόμενη λαθρομετανάστευση που συντελείται εις βάρος μας.
  • Καταστήσει σαφές στη Δύση ότι παρά τη καλή της θέληση και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, υπάρχουν ύστατα σημεία  συμβιβασμού και υπαναχώρησης στο θέμα αυτό, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη το εθνικό συμφέρον.                 

Η πολιτική ηγεσία βρίσκεται σε στρατηγική ύπνωση και η ελληνική κοινή γνώμη απρόθυμη να εμπλακεί και να αντιδράσει. Τουναντίον στην τουρκική κοινωνία, οι πρόσφατοι στρατιωτικοί χαιρετισμοί των τούρκων αθλητών δηλώνουν εθνικό φρόνημα, τουλάχιστον με την υιοθέτηση του δόγματος εξολόθρευσης του κουρδικού λαού από τον Ερντογάν.

Όπως είπε και ο αείμνηστος πρώην ΠτΔ Σαρτζεντάκης ΄΄Είμαστε έθνος ανάδελφον΄΄ και ανάλογα θα πρέπει να ενεργήσουμε ως λαός, ως έθνος, ως κράτος. Όπως απασφαλίζει σιγά-σιγά η ωρολογιακή βόμβα που λέγεται λαθρομετανάστευση, έτσι πρέπει να απασφαλίσει και η ανοχή και η υποχωρητικότητά μας στο θέμα αυτό. 

Αθανάσιος Ζέρβας
Ταξίαρχος ε.α, μέλος ΔΣ/ΣΕΕΘΑ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης