ΗΠΑ

H Oυάσινγκτον αποκάλυψε το σχέδιο Ερντογάν: «Θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα!» - «Βόμβα» Αμερικανού Υπουργού


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε μία τρομερή αποκάλυψη προχώρησε ο Μάθιου Πάλμερ, Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ κατά της διάρκεια συζήτησης για την αποχώρηση των Αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία.

Στην δίωρη συζήτηση, όπου... ανακρίθηκαν Κυβερνητικοί αξιωματούχοι από ειδική επιτροπή για την κατάσταση στη Συρία, αλλά και για την προ ημερών συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν, ο Πάλμερ αποκάλυψε πως η Τουρκία έχει πυρηνικές φιλοδοξίες και πως στόχος της Άγκυρας είναι να αποκτήσει στο άμεσο μέλλον πυρηνικά.

Πρόκειται για μια σημαντική τοποθέτηση, καθώς ακούγεται από ανώτατο αξιωματούχο. Σίγουρα οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες και προβληματίζονται και ίσως γι'αυτό τοποθετήθηκε δημόσια ο Υφυπουργός.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΝΥΤ

Μόλις χθες, η γνωστή εφημερίδα, αποκάλυψε τους σχεδιασμούς Ερντογάν.

Αναλυτικά:

Σήμερα που η Τουρκία βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους νατοϊκούς συμμάχους της, αφού κατάφερε να εισβάλει στη Συρία χωρίς αντίποινα, η απειλή του Ερντογάν αποκτά νέα σημασία. Αφού οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον απoτρέψουν από την επίθεση εναντίον των Κούρδων συμμάχων τους, πώς μπορούν να τον εμποδίσουν από την κατασκευή πυρηνικών όπλων ή την ανάπτυξη της απαραίτητης τεχνολογίας, όπως έπραξε το Ιράν;

Η αλήθεια είναι ότι ήδη η Τουρκία διαθέτει τα απαραίτητα για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας: αποθέματα ουρανίου και ερευνητικούς αντιδραστήρες και, φυσικά, μυστηριώδεις διασυνδέσεις με τον πιο διάσημο «μαυραγορίτη» του πυρηνικού κόσμου, τον πυρηνικό φυσικό Αμπντούλ Καντίρ Χαν από το Πακιστάν. Ηδη η Αγκυρα κατασκευάζει με ρωσική βοήθεια τον πρώτο μεγάλο πυρηνικό αντιδραστήρα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Σίγουρα αυτό προκαλεί ανησυχίες, αφού ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει αποκαλύψει πώς θα διαχειριστεί τα πυρηνικά απόβλητα, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα καύσιμα για ένα όπλο.

Oι ειδικοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να περάσουν χρόνια μέχρις ότου ο Τούρκος πρόεδρος υλοποιήσει τη φιλοδοξία του και αποκτήσει πυρηνική βόμβα. Εκτός, βεβαίως, και αν επιλέξει να αγοράσει μία. Τότε όμως ο κίνδυνος που θα διέτρεχε θα ήταν σημαντικός.

Δείτε το βίντεο:
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1186915863833780231?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...