ΗΠΑ

Σφοδρές κυρώσεις Γερουσίας σε Τουρκία: Αμερικανικοί εξοπλισμοί για τις ΤΕΔ τέλος! - «Χτύπημα» σε λίρα & περιουσία Ερντογάν


Την απαγόρευση στρατιωτικών συναλλαγών με την Τουρκία προτείνουν Γερουσιαστές των ΗΠΑ, με φόντο την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Μεταξύ των κυρώσεων που προτείνουν οι γερουσιαστές, περιλαμβάνεται η απαγόρευση χορήγησης θεωρήσεων στην τουρκική ηγεσία – ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Τσετσίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ - και κυρώσεων σε ξένες οντότητες που συνεργάζονται με την Τουρκία στον ενεργειακό τομέα.

Χαίρομαι που έφτασα σε μια διμερή συμφωνία με τον γερουσιαστή Βαν Χόλλεν σχετικά με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την εισβολή της στη Συρία”, ανακοίνωσε απόψε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Σύμφωνα με το κείμενο οι κυρώσεις θα επιβληθούν στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Οι κυρώσεις, μεταξύ άλλων, θα πλήξουν τον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας, κάθε στρατιωτική βοήθεια και συναλλαγή με εξαίρεση την ανταλλαγή πληροφοριών, θα ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις για τους S-400, ενώ θα ζητηθεί αναλυτική έκθεση για την περιουσία του ίδιου του Ερντογάν. 

 

https://twitter.com/eha_medya/status/1182039159969587201?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/LindseyGrahamSC/status/1182034455764094976?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/lenaargiri/status/1182036095967600640?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές