Αρχείο

Ο Τραμπ κάλεσε τον Ερντογάν στις ΗΠΑ! - Πισώπλατη «μαχαιριά» Oυάσινγκτον σε Ελλάδα-Κύπρο


Πισώπλατη «μαχαιριά» από Ουάσινγκτον κατά του Ελληνισμού. Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Τραμπ καλεί τον Ερντογάν στις ΗΠΑ. 

Πρόκειται για μια ανησυχητική εξέλιξη. Το Πενταπόσταγμα ήταν το μοναδικό ελληνικό ΜΜΕ που ανέφερε μόλις χθες ότι οι ΗΠΑ δεν στήριξαν ούτε έμμεσα, ούτε άμεσα την χώρα μας, καθώς οι δηλώσεις Πομπέο θύμιζαν Πόντιο Πιλάτο!

Τι έχουν να πουν τα διάφορα φιλοαμερικανιά site γι'αυτή την εξέλιξη; Είπαμε, τα λεφτά είναι πολλά και ο νοών νοείτω.

Επίσκεψη στις ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά από πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Ο πρόεδρός μας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε σχέση με ζητήματα που άπτονται με τις διμερείς σχέσεις, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η ζώνη χρειαζόταν για την αντιμετώπιση «τρομοκρατικών απειλών» προερχόμενων από τους Κουρδους του PKK και τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία (YPG) και θα επέτρεπε την επιστροφή των προσφύγων.

Ο Ερντογάν αποδέχτηκε πρόσκληση του Τραμπ να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις αρχές του επόμενου μήνα, ανέφερε το γραφείο του Ερντογάν, αφού επέπληξε αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους γιατί δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις συμφωνίες που έχουν κάνει οι δύο χώρες.
https://twitter.com/eha_medya/status/1180930824390217730?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Aksam/status/1180931264725110785?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ