Εσωτερική Ασφάλεια

Eπικίνδυνη εξέλιξη: Κατάληψη εδάφους από μετανάστες στον Έβρο - Μπλόκαραν δρόμους!

 

Ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε στον βόρειο Έβρο με παράνομους μετανάστες, το δεύτερο μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής περί τους 70 παράτυπους μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο Καστανεών αφού πέρασαν πεζοί τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν κάθισαν στο οδόστρωμα, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα πραγματοποιώντας κατάληψη του τελωνείου.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της FRONTEX, οι οποίοι βρήκαν τους μετανάστες καθισμένους στο οδόστρωμα, μπροστά στις μπάρες και το φυλάκιο του διαβατηριακού ελέγχου της ελληνικής πλευράς, έχοντας κλείσει τον μεθοριακό σταθμό, αναφέρει το e-evros.gr

Τους συνέλαβαν και τους μετέφεραν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας για τη διαδικασία του αστυνομικού ελέγχου, της ταυτοποίησης και του σχηματισμού δικογραφίας.

Όλοι τους είναι νέοι άνδρες, οι περισσότεροι ηλικίας από 20 ως 30 ετών αλλά και ορισμένοι ανήλικοι.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Αλεξάνδρεια Ημαθίας μετά την άτυπη βεντέτα, που άνοιξε τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταξύ των Ρομά του οικισμού Αγίου Γεωργίου και νεαρών μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, χθες το βράδυ περισσότεροι από 150 αθίγγανοι του οικισμού Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν κοντά στο κέντρο φιλοξενίας με σκοπό να επιτεθούν σε μετανάστες.

Αφορμή για την συγκεκριμένη αντίδραση των αθιγγάνων στάθηκε το γεγονός ότι λίγη ώρα νωρίτερα ομάδα μεταναστών είχε πετάξει αντικείμενα στους αναβάτες δύο μηχανών που πέρασαν μπροστά από την είσοδο του κέντρου φιλοξενίας.

Στην είσοδο της δομής φιλοξενίας συγκεντρώθηκαν νεαροί μετανάστες που κρατούσαν καδρόνια και ήταν έτοιμοι να συμπλακούν με τους αθίγγανους. Η σύρραξη απετράπη την τελευταία στιγμή χάρη στην επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που πήραν θέση ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο thestival, ότι οι αθίγγανοι προκειμένου να εκφοβίσουν τους μετανάστες πυροβολούσαν στον αέρα με καραμπίνες.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=GdtjhedF2m8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης