Κόσμος

Eπίσημη πρόταση των ΗΠΑ: Ζήτησαν την στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στον Περσικό Κόλπο! - Θα στείλει ενισχύσεις το ΠΝ;


Οι HΠΑ ζητούν πλέον και επίσημα την στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας κατά του Ιράν με την συμμετοχή της σε πολυεθνική ναυτική δύναμη για την επιτήρηση του Περσικού Κόλπου, με σκοπό την προστασία της ναυσιπλοΐας.

Αυτό «ζήτησε» πριν λίγο ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, από τον Έλληνα ΥΕΘΑ.

Συγκεκριμένα ο Μαρκ Έσπερ έγραψε:

«Η Ελλάδα είναι στενός φίλος των ΗΠΑ και ένας από τους λίγους Νατοϊκούς συμμάχους που δαπανούν πάνω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας για την άμυνα. Σήμερα ευχαρίστησα τον υπουργό Παναγιωτόπουλο για την ηγεσία του και ενθάρρυνα την Ελλάδα να συμμετάσχει στη διεθνή προσπάθεια προστασίας των κρίσιμων στενών στην περιοχή του Κόλπου.»

Μέχρι σήμερα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους σε μια ναυτική δύναμη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ενώ και το Παρίσι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσει το προνόμιο των απευθείας επαφών με την ιρανική ηγεσία στην Τεχεράνη.

Στην παρούσα φάση, το Πολεμικό Ναυτικό δεν πρέπει να διαθέσει καμία φρεγάτα για λόγους οι οποίοι συνδέονται με την κατάσταση επιφυλακής που βρίσκεται η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα ήταν μια λάθος κίνηση!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ