Αθλητισμός

Champions League: Η Τσέλσι «άλωσε» το Άμστερνταμ - Η Λειψία πήρε το "τρίποντο" από την Ζενίτ

Mεγάλη νίκη μέσα στο Αμστερνταμ επί του Αγιαξ πέτυχε η Τσέλσι απόψε, για τη 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

O Mπατσουαγί σκόραρε στο 86' για τους Λονδρέζους και τους έδωσε ένα σημαντικό «τρίποντο». Οι Λονδρέζοι άγγιξαν το γκολ στο 73ο λεπτό. Ο Μπατσουαγί βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι, γύρισε, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάνα πάνω από την εστία του Ονανά. Ο Βέλγος όμως πήρε προσωπική εκδίκηση για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία και στο 86ο λεπτό νίκησε τον Καμερουνέζο γκολκίπερ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα μετά από την Τότεναμ (στην πρόκριση των σπερς στον τελικό του Champions League) που νικά στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, ενώ έπιασε τον Άγιαξ στους έξι βαθμούς και την κορυφή του ομίλου.

Στο άλλο ματς, την ίδια ώρα, η Λειψία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έφτασε στο 2-1 επί της Ζενίτ με δυο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος και τρομερό τέρμα του Σάμπιτζερ. Στο 26' ο Ρατσίσκι άνοιξε το σκορ για την ρωσική ομάδα, αλλά στο 49' ο Λάιμερ και στο 59' ο Σάμπιτζερ έκαναν την ανατροπή. Η Λειψία είναι στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν ισόβαθμες στους τέσσερις η Ζενίτ με τη Λιόν, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της ουραγού Μπενφίκα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...