Κόσμος

Χάρτης-σοκ! Τέσσερις φορές περισσότεροι οι τζιχαντιστές σε σχέση με την 9/11

Ένας πρόσφατα δημοσιευμένος χάρτης υπογραμμίζει ότι σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και μετά τον λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» σε παγκόσμιο επίπεδο οι τζιχαντιστές είναι ισχυρότεροι από ποτέ σε αριθμό.

Είναι ακόμα περισσότερο επιβεβαιωμένο ότι ο αμερικανικός παρεμβατισμός στο εξωτερικό έχει κάνει πραγματικά περισσότερα για να πυροδοτήσει την ισλαμική τρομοκρατία από ό, τι για να την καταργήσει. Η Λιβύη και η Συρία είναι πρωτίστως πρόσφατα παραδείγματα όπου η Ουάσινγκτον τροφοδοτεί τη τζιχάντ για αποσταθεροποιητικά έργα αλλαγής καθεστώτος. Ο πόλεμος στο Ιράκ, τον οποίο οι ίδιοι οι αξιωματούχοι της CIA έχουν παραδεχτεί, οδήγησε το ISIS στην πρώτη θέση.

Ο χάρτης που δημοσιεύεται από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών που εδρεύει στην αμερικανική πρωτεύουσα καθορίζει πόσο επεκτάθηκε η παγκόσμια απειλή της τρομοκρατίας των σαλαφιστών της τζιχάντ κατά τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότεροι μαχητές σε όλο τον κόσμο σήμερα από ό, τι πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

"Παρά τις σχεδόν δύο δεκαετίες αμερικανικών αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, υπάρχουν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότεροι σουνίτες ισλαμιστές μαχητές σήμερα, από ότι υπήρχαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001", διαπίστωσε η προηγούμενη μελέτη του CSIS.

Με τους αριθμούς να περιλαμβάνουν :

Συρία: ο μεγαλύτερος αριθμός μαχητών μεταξύ 43.650 και 70.550 (οι περισσότεροι τώρα στην επαρχία Idlib)

Αφγανιστάν: μεταξύ 27.000 και 64.060 και ολοένα αυξανόμενος

Πακιστάν: μεταξύ 17.900 και 39.540

Ιράκ: μεταξύ 10.000 και 15.000

Νιγηρία: μεταξύ 3.450 και 6.900

Σομαλία: μεταξύ 3.095 και 7.240

Μεγάλη ομάδα αναλυτών αναφέρεται συχνά στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό παγκόσμιων τρομοκρατικών ενεργειών, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η αποτυχημένη αναφορά στον «Παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» - εν μέρει διότι διατηρεί τους αμυντικούς προϋπολογισμούς των ΗΠΑ φουσκωμένους.

Και όμως αυτό που παραμένει είναι ότι καθώς η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική μεγαλώνει, το ίδιο ισχύει και για τους αριθμούς των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...