Οικονομία

Το project του Ελληνικού, οι ξένοι επενδυτές και η… Εθνική Ελλάδος

Tα τελευταία σενάρια που ακούγονται εντόνως είναι ότι επίκειται και νέα σύμπραξη με τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που η επένδυση περιλαμβάνει και ξενοδοχεία.

«Θέλουμε να κάνουμε ένα έργο που θα φέρει και ξένους επενδυτές. Θέλουμε την …Εθνική Ελλάδος αλλά και την Εθνική Κόσμου».

Αυτό ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξουν και νέες συμπράξεις, όπως αυτή με την Aegean προ ημερών.

Με δεδομένο το στενό σύνδεσμο της Aegean με τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου της ΤΕΜΕΣ και της Costa Navarino, τα τελευταία σενάρια που ακούγονται εντόνως στην αγορά είναι ότι επίκειται και νέα σύμπραξη με τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που η επένδυση περιλαμβάνει και τα ξενοδοχεία. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι η Lamda είναι ανοικτή στις συνεργασίες για το έργο:

«Η συνεργασία με την Aegean, είναι πολύ σημαντική για εμάς δεδομένου ότι είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση στο κομμάτι της προβολής και προώθησης του έργου. Σκοπεύουμε να στηριχθούμε πολύ στο θέμα των συνεργασιών, με τους καλύτερους στον τομέα τους. Η Lamda θα αναλάβει το κομμάτι των malls ωστόσο για όλα τα υπόλοιπα θα προχωρήσουμε σε joint ventures και δεν μας ενοχλεί καθόλου να είμαστε μειοψηφία. Ισα- ισα οι εταίροι μας θέλουν να είναι η Lamda συμμέτοχος γιατί τότε θα έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Οικονομικά, είμαστε απόλυτα έτοιμοι και θα μπορούσαμε να κάνουμε και μόνοι μας το έργο, ωστόσο υπάρχει χώρος για όλους και θέλουμε συνεργασίες. Ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου είναι από τους κορυφαίους στον τουριστικό κλάδο, έχοντας δημιουργήσει έναν πρότυπο προορισμό στην Μεσσηνία. Η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιου είδους προορισμούς όπως είναι η Costa Navarino ή το Sani στη Χαλκιδική».

Η AEGEAN ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη Lamda Development για την προώθηση του Ελληνικού για τη μεγαλύτερη δυνατή διάχυση του έργου στους επιβάτες της, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από πόλεις του εξωτερικού. Με τη σύμπραξη αυτή, η AEGEAN ανακηρύσσεται ως ο «Επίσημος Αερομεταφορέας του Ελληνικού».

Πέραν της προβολής του έργου, η AEGEAN συμμετέχει στην επένδυση αγοράζοντας ίδιες μετοχές της Lamda Development που αντιστοιχούν στο 1,66% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Πρόθεση της είναι να συμμετέχει και στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ασκώντας τα δικαιώματα των μετοχών που θα έχει αποκτήσει, διαμορφώνοντας έτσι, το σύνολο της σκοπούμενης επένδυσης της AEGEAN στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development, στα 20 εκ ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στην επικείμενη αύξηση της Lamda έως 650 εκατ. ευρώ, πέραν του ομίλου Λάτση έχουν δεσμευθεί και οι λοιποί επενδυτές όπως το «δίδυμο» των Πάνου Γερμανού και της οικογένειας Κάτσου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...