Κυβέρνηση

Τα «άκουσε» ο Μηταράκης για τους μετανάστες: «Θα χυθεί αίμα, κλείστε τα hot-spot» - Οργή στην Χίο

Τα... άκουσε από πολίτες της Χίου ο Νότης Μηταράκης, με αποτέλεσμα «να ανάψουν τα αίματα». Οι εξαγριωμένοι Χιώτες ζητούν να κλείσει το hot spot της ΒΙΑΛ καθώς οι παράνομοι μετανάστες δεν χωράνε πια και έχουν απλώσει τις σκηνές στα χωράφια.

«Θέλω να πηγαίνω ελεύθερα στο χωράφι μου και να καλλιεργώ», του είπε κάτοικος της περιοχής, αναφέροντας πως οι σκηνές στα χωράφια είναι 2.500!

«Εδώ υπάρχει στην πραγματικότητα ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Υπάρχει φόβος στον κόσμο γιατί έχουν γίνει και συμπλοκές», δηλώνει ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

«Μου τράβηξαν το μαλλί», καταγγέλλει κοπέλα.

Δείτε βίντεο από το 19:38 και μετά:

https://www.youtube.com/watch?v=fqkXroM1F24&t=953s

Εν τω μεταξύ, μέσα σε 15 ημέρες, δηλαδή από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα ο αριθμός όσων διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ. εκτινάχθηκε από τα 3.880 άτομα, στα 4.479 άτομα, αριθμός που μέχρι το τέλος του μήνα ίσως αγγίξει και τους 5.000 βάσει των εκτιμήσεων των αρχών.

Όλα αυτά τη στιγμή που όπως από την πράξη φαίνεται, οι επιχειρούμενες μεταφορές προσφύγων στην ενδοχώρα αποδεικνύονται ως σταγόνα στον ωκεανό παρά τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για αποσυμφόρηση.

Σε ότι αφορά στη Χίο, από τα 4.479 άτομα τα 4.177 διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ., 283 σε διαμερίσματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, 13 σε δομές ΕΚΚΑ και 5 άτομα στα κρατητήρια της Α.Δ. Χίου.

Την ίδια ώρα στη γειτονική Σάμο ο αριθμός ανέρχεται σε 6.009 άτομα και στη Λέσβο στους 15.814.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ