Κύπρος

Συνεχή «χτυπήματα» δέχεται το κυπριακό χαλούμι - Θα κατοχυρωθεί ή όχι

Λάθη και αδυναμίες στην διαμόρφωση του αρχικού φακέλου του χαλλουμιού παραδέχεται ο ίδιος ο Υπουργός Γεωργίας.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Καδής αναφέρει ότι: «Έγιναν λάθη στη διαμόρφωση του αρχικού φακέλου και όντως παρουσιάζει αδυναμίες. Δεν σταμάτησαν οι προσπάθειες για την τελική κατοχύρωση του χαλουμιού. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις».

Το καυτό ζήτημα του χαλλουμιού επανήλθε στο προσκήνιο, έπειτα από απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία δίνεται το δικαίωμα σε εταιρεία από τη Βουλγαρία να αποκτήσει εικονικό σήμα, το οποίο θα περιλαμβάνει την λέξη «LOUMI».

Για παραπληροφόρηση κάνει λόγο η Νομική Υπηρεσία. Υπήρξε –διευκρινίζει- γνωμοδότηση και όχι δικαστική απόφαση

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία «το Κοινοτικό Συλλογικό Σήμα HALLOUMI, ουδόλως επηρεάζεται από την έκδοση της απόφασης, ούτε φυσικά επηρεάζονται αρνητικά τα δικαιώματα της Δημοκρατίας».

Λάβρος κατά παντός υπευθύνου, ο Παναγροτικός Σύνδεσμος.

Ο Τάσος Παπάνης, Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Συνδέσμου, ανέφερε ότι «δεύτερο εθνικό ζήτημα είναι το χαλλούμι. Σε έκθεση στην Γερμανία, είδα Έλληνες Τυροκόμους να ονομάζουν λευκό τυρί, χαλλούμι. Έχουν ξεφύγει, έχουν αποθρασυνθεί οι ξένοι τυροκόμοι. Υπάρχει κενό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η ζήτηση με αποτέλεσμα οι υπεραγορές να ζητούν εναλλακτικές λύσεις».

 Έντονη ανησυχία και απογοήτευση εκφράζουν επίσης τα πολιτικά κόμματα.

Το ζήτημα του φακέλου του χαλουμιού χειρίζεται παράλληλα και το Υπουργείο Εμπορίου, σε ότι αφορά στο εμπορικό σήμα.

Γεωργία Κωνσταντίνου - Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...