Κυβέρνηση

Στους κινηματογράφους ταινία για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (βίντεο)


Στη μεγάλη οθόνη βγαίνει, στα τέλη του μήνα, η ταινία για τη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τίτλο «Ορεινές Συμφωνίες». Στη δημοσιότητα το τρέιλερ της ταινίας.

Στις 31 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσεις στους κινηματογράφους η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η ταινία διάρκειας 80' που παρουσιάζει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, εμπνέεται από τις απαντήσεις που είχε δώσει ο ίδιος, λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του, όταν ρωτήθηκε ποια θεωρούσε πιο σημαντικά από όσα κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο.

Η ταινία όπως έγινε γνωστό, επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του: Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθειά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας.

Στην ταινία παρουσιάζεται, επίσης, για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν από τον θάνατό του.

Τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διετέλεσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθώς και πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 11 Απριλίου 1990 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993. Έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου 2017 τα ξημερώματα σε ηλικία 98 ετών.
https://www.youtube.com/embed/Fi504SnCjdA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...