Κυβέρνηση

Στις Βρυξέλλες ο Κουμουτσάκος- Συζητήσεις με Σχοινά για μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη.

Ο κ. Κουμουτσάκος, στην παρουσία τους στις Βρυξέλλες, θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Αντιπρόεδρο της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, αρμόδια και για τη μεταναστευτική πολιτική, κα Ιλβα Γιόχανσον.

Ο αναπληρωτής υπουργός, θα συζητήσει κυρίως για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στο μεταναστευτικό ζήτημα, σε συνέχεια των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και εν όψει της διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πριν λίγες ημέρες είχε τονίσει την ανάγκη να δημιουργηθεί από την ΕΕ ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει στον επαναπατρισμό μεταναστών στις πατρίδες τους.

Εκτός των κ.κ. Σχοινά και Γιόχανσον, ο κ. Κουμουτσάκος θα έχει συναντήσεις και με άλλα αρμόδια στελέχη των ευρωπαϊκών θεσμών για το μεταναστευτικό, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ