Κοινωνία

Σε ποιο πασίγνωστο κτήριο μεταφέρεται η Υπηρεσία Ασύλου - Έρχονται προσλήψεις

Στο κτήριο Κεράνη όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μεταφερθεί η Υπηρεσία Ασύλου, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ανέφερε ότι θα ενισχυθεί με προσλήψεις.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο στη αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ανέφερε ότι στόχος της μεταφοράς είναι να υπάρχει χώρος για τις υπηρεσίες και ανθρώπινες συνθήκες για μετανάστες και πρόσφυγες.

Επίσης στο πλαίσιο ενίσχυσης της Υπηρεσίας, ολοκληρώθηκαν 200 προσλήψεις χειριστών και διοικητικών υπαλλήλων, ενώ την 1η Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθούν επιπλέον 220 προσλήψεις.

Επιπλέον 50 θα προσληφθούν ως τις 15-20 Δεκέμβρη, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά.

Κατήγγειλε ότι ιδιώτες γιατροί «έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες ασύλου, ότι όλοι ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να κηρύσσονται ευάλωτοι και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα, με αποτέλεσμα κανένας να μην επιστρέφεται».Επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση που ακολούθησε τη λογική «στοιβάζουμε ανθρώπους και τίποτα παραπέρα, και αυτό το στοίβαγμα ανθρώπων οδήγησε στη μείωση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που είχαν ανάγκη».

Όπως είπε δεν έφτιαξε επαρκείς υποδομές για να προλάβει την αύξηση των ροών.

Οι χρόνοι αναμονής κυρίως για όσους δεν πάρουν άσυλο σε πρώτο βαθμό, είναι 2,5 - 3 χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό.

Επίσης από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 156.529 αιτήσεις ασύλου, από τις οποίες εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές περίπου 40.000 και έθεσε το ερώτημα πού βρίσκονται σήμερα οι υπόλοιποι 115.000.

Για το χρονικό διάστημα των 18 μηνών κράτησης που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, διευκρίνισε ότι μεταφέρονται κατά γράμμα οι ευρωπαϊκές οδηγίες «χωρίς καμία προσθήκη ή αφαίρεση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...