Διατροφή

Πώς μια δασκάλα ξεγελά τα παιδιά της να τρώνε υγιεινά κάθε φορά που ανοίγουν το ψυγείο

Λίγοι είναι αυτοί που μας ξέρουν καλά: ο καλύτερός μας φίλος, ίσως κάποιος αγαπημένος συγγενής και σίγουρα το ψυγείο μας.

Το τελευταίο, αν είχε στόμα, θα αποκάλυπτε περισσότερα από όσα κι εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε για τον εαυτό μας: τις διατροφικές μας συνήθειες, τις γευστικές προτιμήσεις μας, τις συναισθηματικές διακυμάνσεις μας -που οδηγούν σε διατροφικά «παραστρατήματα». Το πώς πραγματικά ζούμε.

Τα τρόφιμα που μπαίνουν στο ψυγείο έχουν καθοριστική σημασία για την υγεία και την φυσική μας κατάσταση. Αν, για παράδειγμα, συνηθίζετε να το φορτώνετε με λιπαρά σνακ, και τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πάντα «παραγκωνισμένα» (μέχρι που χαλάνε και δεν τα τρώτε καν), τότε, θα είναι αδύνατο να διατηρήσετε το βάρος σας σε σταθερά επίπεδα. Η υγιεινή διατροφή είναι καθαρά θέμα επιλογής -αλλά και οργάνωσης.

Μια δασκάλα και blogger, η Sarah Hornung, μητέρα δύο παιδιών, προτείνει ένα πανέξυπνο hack -που διαβάσαμε στο Βusiness Insider- για την οργάνωση του ψυγείου που θα ενισχύσει την προσπάθειά σας να τρώτε υγιεινά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όταν θα ανοίγετε το ψυγείο σας, oι healthy επιλογές θα είναι διαθέσιμες και έτοιμες προς κατανάλωση. Πολλές φορές, η (βαρετή για πολλούς) διαδικασία του πλυσίματος και της κοπής των φρούτων και των λαχανικών, «αναβάλλει» την κατανάλωσή τους. Αν, όμως, είναι όλα πλυμένα και κομμένα σε δοχεία στο ψυγείο, τότε δεν θα υπάρχει άλλη δικαιολογία.

Η Sarah Hornung δημιούργησε ένα μικρό «snack bar» με λαχανικά, φρούτα και άλλες υγιεινές επιλογές στην πόρτα του ψυγείου της. Αυτή η πανέξυπνη ιδέα κάνει την υγιεινή διατροφή μια απλή υπόθεση. Για την ίδια, τον σύζυγο και βέβαια, τα παιδιά της.

Όπως θα δείτε, οι τροφές είναι τοποθετημένες ανά είδος μέσα στα πλαστικά δοχεία.

Μπορεί η όλη διαδικασία να απαιτεί λίγο από τον χρόνο σας, ωστόσο, αξίζει τον κόπο να τον διαθέσετε.

Σκεφτείτε πόσο εύκολο και απλό θα είναι καταναλώσετε το αγαπημένο σας φρούτο και λαχανικό, όταν ξαφνικά θα έχετε όρεξη για σνακ.

https://www.facebook.com/theeagerteacher/photos/a.677106402738242/744271746021707/?type=3&theater

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ