Υγεία

Πως ο θηλασμός θα σώσει τον πλανήτη!

Ο θηλασμός μπορεί να σώσει τον πλανήτη λένε τώρα οι επιστήμονες καθώς μια νέα μελέτη εκθέτει τη βλάβη των βρεφικών τροφών στο περιβάλλον.

Ο θηλασμός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξοικονόμηση του περιβάλλοντος, ανέφεραν οι επιστήμονες καθώς αποκαλύπτουν ότι τα χαμηλά ποσοστά του στην Βρετανία προκαλούν ζημιές αντίστοιχες 77.000 αυτοκινήτων!

Οι ειδικοί στο Imperial College London υπολόγισαν για πρώτη φορά τη βλάβη στον πλανήτη από τη βρεφική συνταγή.

Διαπίστωσαν ότι όχι μόνο παράγει σημαντικές ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου λόγω των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, αλλά και την εξάντληση του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και την παραγωγή αποβλήτων.

Οι επιστήμονες της υγείας ενθαρρύνουν τις μητέρες να θηλάζουν τουλάχιστον για τους πρώτους έξι μήνες μετά τη γέννηση, επειδή παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στις ακριβείς ποσότητες, προστατεύοντας τα μωρά από ασθένειες.

Τα ποσοστά θηλασμού της Βρετανίας είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο με μόλις 34% των μωρών να εξακολουθούν να λαμβάνουν γάλα στο παρόν χρονικό στάδιο.

Η ομάδα Imperial υπολόγισε ότι ο θηλασμός για έξι μήνες θα έσωζε από 95 έως 153 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά μωρό. Αυτό σημαίνει ότι εάν όλες οι μητέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές, θα ισοδυναμούν με αντιστοιχία έως και 77.500 οχημάτων κάθε χρόνο.

Το αγελαδινό γάλα έχει επίσης μεγάλο αποτύπωμα νερού, μέχρι 4.700 λίτρα ανά κιλό σκόνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...