Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέγνωσε μήνυμα, που κάνει λόγο για «ανοίκειο τρόπο έκφρασης κατά του προέδρου»

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησαν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis στη Βουλή, με το βασικό θέμα συζήτησης να είναι η πρόταση της πλειοψηφίας για εξαίρεση των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τις εργασίες. Εάν ολοκληρωθεί η διαδικασία σύντομα, η Επιτροπή θα προχωρήσει στην εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέγνωσε το μήνυμα, που κάνει λόγο για «ανοίκειο τρόπο έκφρασης κατά του προέδρου». Μήνυμα που ουσιαστικά στρέφεται κατά των κ.κ. Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου, ενώ γίνεται λόγος για «αναίρεση μυστικότητας και υπονόμευση της διαδικασίας».

Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ότι είχε υπάρξει εξαίρεση μαρτύρων και στο παρελθόν φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Παπουτσή – Λαφαζάνη το 2010. «Είχε υπάρξει γνωμοδότηση τον Φεβρουάριο του 2010 στη Βουλή. Τότε είχε συναινέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ με εκπρόσωπο τον Τσούκαλη» τόνισε χωρίς καμία αντίδραση από πλευράς των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ