Εκκλησία

Πατριαρχείο Μόσχας: Ο φιλελευθερισμός δεν είναι χρήσιμος για τους Ρώσους

“Η φιλελεύθερη ιδέα είναι ξένη προς τη ρωσική νοοτροπία και δεν είναι κάτι καλό για το ρωσικό λαό”, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του Συνδέσμου για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, Αλέξανδρος Σχιπκόφ.

«Ο φιλελευθερισμός δεν είναι ευεργετικός για τους Ρώσους, ούτε σε συντηρητικό πακέτο ούτε σε κοινωνικό.» Το μοντέλο της κοινωνικής κάστας και η δυνατότητα κάποιου να επιβιώσει εις βάρος των άλλων δεν συμπίπτουν με αυτό που είναι γραμμένο στο Ευαγγέλιο. βασισμένου στην παραδοσιακή αξία που οποίο αντιστοιχεί στην ταυτότητά μας ", δήλωσε ο Σχιπκόφ σε συνάντηση του Παγκόσμιου Λαϊκού Συμβουλίου της Ρωσίας στη Μόσχα.

Ο Shchipkov εξελέγη ως αναπληρωτής επικεφαλής του οργανισμού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, μαζί με άλλες βασικές θρησκείες, υπερασπίζεται τους βιβλικούς, και επομένως καθολικούς, κανόνες και αξίες, ανεξάρτητα από τον άνθρωπο, την τάξη, την εθνότητα και την κοινωνική θέση, ανέφερε.

"Ιδεολογικά, οι φιλελεύθεροι στην αντιπολίτευση και οι φιλελεύθεροι της περιφερειακής κυβέρνησης αντιπροσωπεύουν ένα ενιαίο σύνολο.Ένας πολιτικός που λέει ότι«ήρθε η ώρα να σταματήσει να χτίζει εκκλησίες» δεν αντιλαμβάνεται ότι στη Ρωσία αυτό ακούγεται τόσο παράλογο όσο αν έλεγε πως ήρθε «ο χρόνος να σταματήσει η έκδοση συντάξεων», να σταματήσουν να γεννιούνται τα παιδιά ", δήλωσε ο Σχιπκόφ.

Αυτό που χρειάζεται η Ρωσία είναι ένα κοινωνικό μοντέλο που θα «διασφάλιζε τον λαό» και έτσι τα θεμέλιά του θα έπρεπε να επικαλύπτονται με τις πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες του λαού, είπε.

Το Παγκόσμιο ρωσικό Λαϊκό Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1993. Διοικείται από τον Πατριάρχη Μόσχας.

Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο Πατριάρχης Μόσχας με μια ανάλογη αφορμή είχε χαρακτηρίσει τον φιλελευθερισμό “αμαρτία” επειδή περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ίδιου του ατόμου και όχι του Θεού στο κέντρο της ζωής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...