Ελληνοτουρκικά

Παραβίαση Γιαβούζ: Λες και μπήκε ο τουρκικός στρατός στον Κόρνο (βίντεο)

Ως την χειρότερη παραβίαση απ' όλες όσες έγιναν μέχρι σήμερα από την Τουρκία, χαρακτήρισε την εισβολή του Γιαβούζ στο θαλάσσιο τεμάχιο 7 της κυπριακή ΑΟΖ ο διεθνολόγος, Χαράλαμπος Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσοστόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», υποστήριξε ότι, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χαρακτηρίσει ως τρίτη εισβολή την παράνομη γεώτρηση του Φατίχ νοτιοδυτικά της Πάφου, σε μια περιοχή που είναι μεν στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα όμως δεν είναι αδειοδοτημένη, ούτε οριοθετημένη, τότε αυτό που συμβαίνει τώρα στο τεμάχιο 7 είναι κάτι παραπάνω από εισβολή.

Υπενθυμίζεται ότι το τεμάχιο 7 είναι οριοθετημένο και αδειοδοτημένο στην κοινοπραξία TOTAL και ENI. Ο κ. Χρυσοστόμου, θέλοντας να καταδείξει την εγγύτητα του Γιαβούζ από τις κυπριακές ακτές, ανέφερε πως αν ένας ψαράς προχωρήσει λίγο μέσα από το Πισσούρι θα αντικρίσει το τουρκικό γεωτρύπανο.

«Για να καταλάβει ο κόσμος καλύτερα περί τίνος πρόκειται η μορφή και η έκταση της παραβίασης, είναι σαν να και επιχειρεί ο τουρκικός στρατός προέλαση μέχρι τον Κόρνο και να επιχειρήσει γεώτρηση εκεί για ανεύρεση πετρελαίου», τόνισε. Πρόσθεσε ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά αντί να γίνεται στην ξηρά, γίνεται στη θάλασσα.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό βρίσκονται στον αέρα, όπως στον αέρα βρίσκεται και η περιβόητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενώ προέβλεψε ότι η αντίδραση της Γαλλίας, λόγω της παρουσίας της TOTAL, δεν θα είναι τέτοια που θα σταματήσει την Τουρκία.

Συνεπώς, ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κύπρου έχει δεχτεί καίριο πλήγμα, διότι αυτή τη στιγμή είναι λες και κάποιος κτίζει στο οικόπεδο που έδωσες εσύ σε εταιρεία για να σου κτίσει το δικό σου σπίτι.

https://youtu.be/P7vmREz60gU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...