Υγεία

Ο ΕΟΦ διαψεύδει τις φήμες περί ανεπάρκειας αντιγριπικών εμβολίων

Ο ΕΟΦ διαψεύδει τις φήμες περί ανεπάρκειας των αντιγριπικών εμβολίων εκφράζοντας τον φόβο για καθυστέρηση εμβολιασμού ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα βάλλει κατά του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων που μιλούσε για εξάντληση των εμβολίων που είχαν προμηθευτεί τα φαρμακεία και έλλειψη διαθεσιμότητας. Επιπλέον, ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να παραταθεί η ισχύς των συνταγών ως τις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να εφοδιαστεί η αγορά.

Σε ενημέρωση του ο ΕΟΦ αναφέρεται πως έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά 1.500.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων, ενώ αναμένονται άλλες 1.100.000 μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι κατόπιν σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Υγείας από 20/12/2018, μπορεί να πραγματοποιείται άμεσα η εκτέλεση συνταγών με εμπορική ονομασία των εμβολίων VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA, η οποία έχει υλοποιηθεί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Σύμφωνα με αυτή, υπάρχει δυνατότητα ανταλλαξιμότητας των αντιγριπικών εμβολίων κατά τη συνταγογράφησή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...