Κόσμος

Ολλανδία: Τα σχολεία που καθοδηγούνται από τζαμιά Σαλαφιστών ερεθίζουν τα παιδιά με ριζοσπαστικές ισλαμικές κοσμοθεωρίες

Μια κοινή έρευνα του Nieuwsuur και της εφημερίδας NRC αποκάλυψε ότι τα παιδιά που φοιτούν σε μουσουλμανικά σχολεία που λειτουργούν σε συμβολή με τζαμιά σε όλη την Ολλανδία διδάσκονται να εκτιμούν το νόμο της Σαρία αντί για το ολλανδικό δίκαιο.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτά τα σχολεία που λειτουργούν σε συμβολή με τζαμιά καθοδηγούν τους νέους τους μαθητές να γυρίσουν την πλάτη στις ολλανδικές αξίες και ότι άτομα με διαφορετικές θρησκείες αξίζουν τη θανατική ποινή, σύμφωνα με τα Dutch News.

Τα νέα έρχονται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ολλανδικής Υπηρεσίας Πληροφοριών AIVD σχετικά με την αυξανόμενη επιρροή του Σαλαφισμού- ένα κομμάτι του σουνιτικού φονταμενταλιστικού Ισλάμ - στα σχολεία που λειτουργούν  με τζαμιά.

Περίπου 70 ώρες ηχητικού υλικού και βίντεο διδακτικού υλικού ανακτήθηκαν από δημοσιογράφους και δείχνει ότι οι τιμωρίες με βάση το νόμο της σαρία για τους «εχθρούς» και τους ομοφυλόφιλους ήταν δοξασμένες από τους δασκάλους στα σχολεία αυτά.

Τα σχολεία ζήτησαν από τα παιδιά να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών σχετικά με σωστή τιμωρία για διάφορα εγκλήματα. Συγκλονιστικά, οι απαντήσεις περιελάμβαναν λιθοβολισμό, αποκεφαλισμό με σπαθί και μαστίγωμα!

Πολλά από τα σχολεία ενθάρρυναν τους μαθητές τους να εγκαταλείψουν την Ολλανδία για να ζήσουν σε μια ισλαμική χώρα.

Πέρυσι, οι έρευνες από το Nieuwsuur και το NRC αποκάλυψαν ότι πολλές ισλαμικές οργανώσεις που λειτουργούν στην Ολλανδία έχουν λάβει χρηματοδότηση από τις χώρες του Κόλπου τα τελευταία χρόνια.

Ορισμένοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι χρηματικές ροές χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή του Σαλαφισμού στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...