Πολιτική

Νέος "πόλεμος" Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis

Ο "πόλεμος" ξέσπασε μετά το ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς αναφορές σε αυτό το ντοκιμαντέρ -στο οποίο μιλά και ο Κωνσταντίνος Φρουζής- επιτίθεται στην κυβέρνηση την οποία καλεί να δώσει απαντήσεις μιλώντας για «φιάσκο της ΝΔ» και ειρωνευόμενος τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κυριακή  τα "πυρά" του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκαν εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που μιλά στο ντοκιμαντέρ.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε μια δήλωση του κ. Γεωργιάδη στην ελβετική τηλεόραση, στην οποία, όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέει ότι «εταιρείες όπως η Novartis δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζουν ζωές».

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απομόνωσε μια φράση για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Μάλιστα και οι δύο πλευρές, ΣΥΡΙΖΑ και Άδωνις Γεωργιάδης, δίνουν στη δημοσιότητα και ντοκουμέντα. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ υποτιτλισμένο στα ελληνικά το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, ο δε υπουργός Ανάπτυξης απομαγνητοφωνημένη τη συνέντευξή του.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«»Σκευωρία» και η παραδοχή Γεωργιάδη για χρηματισμό της Novartis σε πολιτικούς;

Νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis.

Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: »Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές».

Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν, αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ