Αρχείο

Νέα Φιλαδέλφεια: Εικόνες ντροπής από κορίτσια που προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν την παρέλαση - Οργή για το βίντεο


Ντροπή και αίσχος! Δεν υπάρχει κανένας πλέον σεβασμός στο εθνικό μας ιδεώδες και στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου... Μια ομάδα κοριτσιών, ντυμένες με ρούχα της παρέλασης, φαίνεται να προσπαθεί να γελοιοποιήσει το τελετουργικό, κάνοντας βηματισμό αλά... Μόντι Πάιθον.

Για «γελοία υποκείμενα» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος - Καταγγέλλει ότι τα κορίτσια που... πρωταγωνίστησαν στο δρώμενο, παρείσφρησαν στην παρέλαση.

Ένα τουλάχιστον περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Προκαλώντας... θυμηδία και ποικίλα σχόλια στα social media, μια ομάδα κοριτσιών, ντυμένες με τα ρούχα της παρέλασης, φαίνεται να παρωδεί το τελετουργικό, κάνοντας βηματισμό αλά... Μόντι Πάιθον.

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmetanoeiteradioshow%2Fvideos%2F1377797402387503%2F&show_text=0&width=560

Στην αρχή ειπώθηκε ότι επρόκειτο για μαθήτριες Λυκείου της Χαλκηδόνας, ωστόσο το βίντεο προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς την ώρα του... δρώμενου, μοιάζει να μην τις κοιτάει κανείς από το κοινό που παρακολουθούσε την παρέλαση, ενώ και το βίντεο «κόβεται» σε ένα σημείο, δημιουργώντας την αίσθηση ότι πρόκειται για υλικό μοντάζ.

Δημοσιογράφος του filadelfia-xalkidona.gr, που επικαλείται η ιστοσελίδα της Athens Voice, εξήγησε «μία ομάδα με δική της σημαία παρεισέφρησε, χωρίς να το καταλάβει κανείς, στην αρχή της παρέλασης, ανάμεσα σε δύο σχολεία. Ήταν οργανωμένες απ' ό,τι φάνηκε. Όπως είδατε και εσείς, δεν γέλαγε καμία. Ήταν σχεδιασμένο όλο αυτό και, το σημαντικότερο, δεν γνώριζε κανείς».

Όπως είπε, τα κορίτσια άρχισαν να περπατούν με βηματισμό που παραπέμπει στον Τζον Κλιζ και το θρυλικό σκετς των Μόντι Πάιθον, «The Ministry of Silly Walks», μπροστά στους επισήμους. Μέχρι στιγμής, προσέθεσε, κανείς δεν γνωρίζει ποια ήταν τα άτομα που παρήλασαν με αυτό τον τρόπο και ποιος ήταν ο σκοπός τους.

Την... παρωδία παρέλασης σχολίασε μέσω Facebook και ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος. Σε μια ανάρτηση γεμάτη οργή, έγραψε: «Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του '40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας. Τα άτομα αυτά φορώντας στολή παρέλασης παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της Λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

 

https://www.facebook.com/giannis.vourosa/posts/10220487932646503&width=500

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...