Κόσμος

Νέα μελέτη: "Η εθνοτική ποικιλομορφία δεν είναι δύναμη, αλλά αδυναμία"

Μία νέα μελέτη από επιστήμονες της Δανίας που δημοσιεύθηκε στην ετήσια επισκόπηση των πολιτικών επιστημών αποκάλυψε ότι η εθνοτική ποικιλομορφία υποβαθμίζει την κοινωνική εμπιστοσύνη στις κοινότητες.

Η μελέτη, που διεξήχθη από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και του Πανεπιστημίου Aarhus στη Δανία, έθεσε το ερώτημα εάν η «συνεχιζόμενη μετανάστευση και η αντίστοιχη αυξανόμενη εθνοτική ποικιλομορφία» είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή, την ενότητα και την ομοιομορφία.

Εν κατακλείδι, η μελέτη διαπίστωσε ότι η «συνεχιζόμενη μετανάστευση και η αντίστοιχη αυξανόμενη εθνοτική ποικιλομορφία» ασκεί ακριβώς την αντίθετη επίδραση στην κοινωνία, πράγμα που σημαίνει ότι υπονομεύει και υποβαθμίζει την κοινωνική συνοχή, την ενότητα και την συνύπαρξη.

Μετά από μια ανάλυση 1.001 εκτιμήσεων από 87 μελέτες από χώρες του Δυτικού κόσμου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρξε πράγματι μια «στατιστικά σημαντική αρνητική σχέση μεταξύ της εθνοτικής πολυμορφίας και της κοινωνικής εμπιστοσύνης σε όλες τις μελέτες».

Ένας από τους κύριους ερευνητές της μελέτης, ο Peter Thisted Dinesen, έγραψε: "Για να είμαστε σαφείς, η συνολική αρνητική σχέση μεταξύ της εθνοτικής πολυμορφίας και της κοινωνικής εμπιστοσύνης είναι στατιστικά σημαντική"

"Οι εκτεταμένες μελέτες έχουν αναφέρει σχετικά σταθερά μια σημαντική αρνητική σχέση μεταξύ της εθνοτικής ποικιλομορφίας σε επίπεδο γειτονιάς και των διαφόρων μορφών κοινωνικής εμπιστοσύνης", αναφέρουν οι ερευνητές.

Άλλοι ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια σε όλη τη Δύση έχουν επαινέσει τη μελέτη.

Ο συγγραφέας του βιβλίου “It’s not the voter who is crazy” και καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, Tom var de Meer, αναφέρθηκε στη μελέτη ως "εξαιρετική και πειστική".

Ο Eric Kaufmann, καθηγητής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου, επανέλαβε τα ευρήματα της μελέτης, λέγοντας: "Η μεγαλύτερη ποικιλομορφία σχετίζεται σημαντικά με τη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στις κοινότητες".

Τα ευρήματα της μελέτης έρχονται σε αντίθεση με την πανταχού παρούσα θεωρία, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς σε πλατφόρμες παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε σχολεία και πανεπιστήμια και από γραφειοκράτες της ΕΕ - δηλαδή ότι η «ποικιλομορφία είναι δύναμη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...