Κόσμος

Μεντβέντεφ στο Βελιγράδι: Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιβεβαίωσε απόψε στο Βελιγράδι ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τη Σερβία για το Κοσσυφοπέδιο και την εδαφική της ακεραιότητα, ξεκινώντας με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Η ευθύνη μας να θυμόμαστε την ιστορία δεν διαπραγματεύεται»

Δεν υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο που η Ρωσία μπορεί να δει ως φίλο, όπως η Σερβία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας στο Βελιγράδι προσθέτοντας ότι οι αληθινοί φίλοι είναι εκείνοι με τους οποίους οι Ρώσοι μοιράζονται και σέβονται μια κοινή ιστορία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Μεντβέντεφ εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του Βελιγραδίου στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Γνωρίζετε τη θέση της Ρωσίας, βασίζεται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 1244 και σε όσα έχουμε πει πάντοτε στους Σέρβους φίλους μας- ξεκινάμε από την πλήρη υποστήριξη της κυριαρχίας και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».

Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Βούτσιτς, εξέφρασε την ελπιδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αντιταχθεί στη Σερβία να υπογράψει εμπορική συμφωνία με τις χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και ότι η θέση της ΕΕ στην επιλογή «ή ανατολικά ή δυτικά» δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Μεντβέντεφ υπενθύμισε ότι στις 25 Οκτωβρίου στη Μόσχα, παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας, Άνα Μπράναβιτς, θα υπογραφεί η συμφωνία, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...