Αθλητισμός

Μας έκαναν περήφανους! Πρωταθλητές Ευρώπης στην πάλη οι Παπαδάτος – Ιωσηφίδης

Οι δύο Έλληνες αθλητές Αλέξανδρος Παπαδάτος και Νικόλαος Ιωσηφίδης διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωφών της πάλης κατακτώντας το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα.

Οι δυο Έλληνες αθλητές της πάλης διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωφών που διεξήχθη στην Λευκορωσία και ανέβηκαν στο βάθρο.

Ο Παπαδάτος ήταν ασταμάτητος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο νικώντας διαδοχικά τους Εβγενίλ Ζελτουκί (Ρωσία) με 3-0, Σερίλ Ντράγκαν (Ουκρανία) με 4-1, τον Μεχμέτ Ουσάλ (Τουρκία) με 2-1 και τον Γιαχέρ Χιλβέι (Λευκορωσία) με 2-1 και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Από την άλλη ο Νίκος Ιωσηφίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο νικώντας στο πρώτο του ματς τον Αλεκσέι Καλέσνι με 5-2, στο δεύτερο έχασε από τον Ρώσο Μουκαμέντ Ταϊρόβ με 10-6 και στη συνέχεια επικράτησε με 13-12 του Ουκρανού Βλαντιμίρ Ιλίνκοβ, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι ξεπέρασε το εμπόδιο του Τούρκου Κεμάλ Ιλντίζ με πτώση.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος μετά το μετάλλιο του δήλωσε στο επίσημο σάιτ της ελληνικής ομοσπονδίας Πάλης: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που κατέκτησα την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Οι αγώνες ήταν πολύ δύσκολοι και είχαν υψηλό επίπεδο αλλά με τον δάσκαλο μου Νίκο Απόστολου είχαμε δουλέψει μεθοδικά και κάναμε πολύ καλή προετοιμασία στην προπόνηση και με σωστή τακτική στους αγώνες, φτάσαμε στην επιτυχία. Ευχαριστώ όλους που ήταν δίπλα μου την οικογένεια μου την γυναίκα μου, τα αδέρφια μου, την ομοσπονδία Κωφών και τον δάσκαλο μου Νίκο Απόστολου που είναι πάντα δίπλα μου και μαζί φτάνουμε στην κορυφή».

Ο Νίκος Ιωσηφίδης είπε πως είναι πολύ χαρούμενος που πάλεψε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλους αγώνες με τόσο υψηλό επίπεδο και κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του: την οικογένεια μου, τον δάσκαλο μου Θεόδωρο Ηλιάδη και τον Σύλλογο του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...