Κόσμος

Κλείνει μία από τις πιο σκληρές φυλακές του κόσμου: Τέλος εποχής για το Rikers Island (εικόνες)

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να κλείσει τη διαβόητη φυλακή του Rikers Island, που έγινε τόσα χρόνια σύμβολο της βίας και της παραμέλησης.

Τέλος εποχής για τη φυλακή του Rikers Island στη Νέα Υόρκη που θα αντικατασταθεί με τέσσερις μικρότερες φυλακές που θα είναι πιο μοντέρνες και περισσότερο ανθρώπινες.

Το συμβούλιο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να με 36 έναντι 13 ψήφων να κλείσει το σύμπλεγμα των φυλακών και να φτιάξει τέσσερις μικρότερες φυλακές κοντά στα κεντρικά δικαστήριο στο Μανχάταν, στο Μπρούκλιν, στο Μπρονξ και στο Κουίνς. O Corey Johnson, δημοτικός σύμβουλος, στην ομιλία του έκανε λόγο για «ένα σύμβολο βιαιότητας και απάνθρωπης συμπεριφοράς».

Η φυλακή είναι προγραμματισμένο να κλείσει μέχρι το 2026, κάτι που θα σημαίνει το τέλος για μία από τις μεγαλύτερες φυλακές στον κόσμο.

Ανάμεσα στους διάσημους κρατούμενους ήταν και ο ράπερ Τούπακ.

Φωτογραφίες αρχείου που δείχνουν τα κτίρια των φυλακών Rikers Island στη Νέα Υόρκη. Οι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης στις 17 Οκτωβρίου 2019 ενέκριναν ένα σχέδιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσουν την διαβόητη φυλακή του νησιού Rikers και να αντικαταστήσουν το συγκρότημα με μικρότερες φυλακές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...