Εσωτερική Ασφάλεια

«Κάψτε την Σάμο & την Ελλάδα!» - Σοκάρουν τα μηνύματα μεταναστών - Αβραμόπουλος: «Τα hot spot δεν θα αντέξουν»


Σχέδιο εσωτερικής αποσταθεροποίησης υπάρχει εδώ και μήνες εναντίον της χώρας μας. Όσα συμβαίνουν με τους μετανάστες δεν είναι τυχαία.

Χθες, είχαμε γενικευμένα επεισόδια στη Σάμο, με τον Δήμαρχο Γιώργος Στάντζο να αναφέρει τα εξής: «Αναγκαστήκαμε σήμερα να κλείσουμε πάνω από δέκα σχολεία -παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ γιατί δεν ξέραμε ποια θα ήταν η εξέλιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο, με μετανάστες σε λογαριασμούς τους στo Facebook να γράφουν τα εξής: «Κάψτε την Σάμο, κάψτε την Ελλάδα» 
https://twitter.com/stavroforos_/status/1184044162389331968?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/stavroforos_/status/1184025470209265664?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Αυτά έγραφαν χθες οι μετανάστες σε live streaming!

KAMΠΑΝΑΚΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην συνεδρίαση – ενημέρωση για το μεταναστευτικό – μίλησε για τις πιέσεις που δημιουργούν οι εξελίξεις από την χαοτική κατάσταση που υπάρχει στην Λιβύη αλλά κυρίως εξ αιτίας της κατάστασης στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Ο ίδιος είπε ότι «η πίεση αυτή την στιγμή στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μπορεί να εξωθήσει χιλιάδες Σύριους να θελήσουν να περάσουν σύνορα με Τουρκία και μετά την Ευρώπη» και προειδοποίησε ότι «τα χοτ σποτ δεν μπορούν να αντέξουν μια τέτοια ροή εάν δημιουργηθεί και θα είναι καταστροφικό για Ελλάδα και Ευρώπη».

Τόνισε ακόμα πως «η Ελλάδα έχει μόνο ένα στήριγμα την ΕΕ, καθώς μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό – προσφυγικό».

Αναφορικά με την ήδη τραγική κατάσταση στα νησιά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απέδωσε ευθύνες και στον τρόπο της διαχείρισης λέγοντας πως υπάρχουν «ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού» και για «παθογένειες του Ελληνικού κράτους. Μας αρέσει ή όχι.

Σε άλλες χώρες στα χοτ σποτ παραμένουν 15 μέρες και εδώ στην Ελλάδα 1 χρόνο. Αυτοί δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς…».

Υπογράμμισε ότι «Η Ευρώπη ζητάει άμεση απόσυρση των μεταναστών» και είπε πως «από την Τουρκία μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει όσα συμφώνησε κι εμείς είπαμε δεν θα πάψει η χρηματοδότησή της», και επισήμανε ότι «αν νομίζει κανείς ότι το προσφυγικό και τα θέματα ασφαλείας τελειώνουν, πλανάται…».

Ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος δεν απέκλεισε ότι ανάλογα με εξελίξεις η Ελλάδα να επικαλεστεί ανάγκη άσκηση ευρωπαϊκής βοήθειας και ότι «η επόμενη σύνοδος σε 2 μέρες θα είναι δύσκολη, υπάρχει βαριά ατμόσφαιρα για Τουρκία, καθώς συγκλίνουν γεγονότα όπως η εξελίξεις στην Συρία, την κατάσταση που δημιουργεί στην Μεσόγειο… πράγματα που καθιστούν πολύπλοκη, την θέση της Ελλάδος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές