Υγεία

Ιός της γρίπης: Τι πρέπει να προσέχετε για να μη νοσήσετε

Έρχεται η εποχή που ο ιός της γρίπης θα βρίσκεται σε έξαρση και πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τους ενήλικες και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Για την έξαρση στις ιώσεις και ειδικά σε αυτές που προσβάλουν τα παιδιά, μίλησε μέσα από την εκπομπή One Line Weekend η παιδίατρος, Άννα Παρδάλη.

«Είναι κάτι σύνηθες, με το ξεκίνημα των σχολείων και ειδικά των παιδικών σταθμών αρχίζουν τα παιδιά να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους και έτσι είναι εύκολο το ένα παιδάκι να κολλάει το άλλο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τα παιδιά πηγαίνουν από πιο μικρά στα σχολεία, οπότε είναι λογικό να έχουμε περισσότερες ιώσεις στα σχολεία» συμπλήρωσε.

Ο εμβολιασμός
Αναφορικά με τον εμβολιασμό, διευκρίνισε πως έχει ξεκινήσει. «Αρχές Οκτώβρη είναι μια καλή περίοδος να εμβολιαστούμε, δεδομένου ότι θέλει και δύο με τρεις εβδομάδες να δράσει».

Μάλιστα, εξέφρασε την προσωπική της άποψη πως «τα βρέφη από 6 μηνών έως 6 ετών μηνών πρέπει να εμβολιαστούν».

Από την άλλη πλευρά υπογράμμισε πως «το αντιεμβολιαστικό κίνημα με φοβίζει πολύ. Είναι μια ιστορία που δρομολογείται από μια πολύ παλιά μελέτη, την οποία κατέρριψαν ακόμα και στα δικαστήρια. Ωστόσο οι γονείς ακόμα το πιστεύουν».

«Είναι η φυσιολογική ανάγκη του γονιού να νιώσει ότι κάνει το καλύτερο για το παιδί του» εξήγησε σε αυτό το πλαίσιο και συμπλήρωσε «γι‘ αυτό οι γιατροί πρέπει να ακούνε τους ειδικούς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...