Αθλητισμός

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε τους «εκλεκτούς» της λίστας του κορυφαίο αθλητή στίβου της χρονιάς

Οι περισσότεροι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην Ντόχα βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους για τον κορυφαίο αθλητή στίβου της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η IAAF.

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε τους «εκλεκτούς» της που θα μπουν στην ψηφοφορία στις 4 Νοεμβρίου και από την οποία θα προκύψουν οι πέντε επικρατέστεροι, ώστε στην ετήσια γιορτή της IAAF να ανακοινωθεί ο τελικός νικητής.

Από τους 11 υποψήφιους, οι δέκα πήραν το χρυσό μετάλλιο στα αγωνίσματά τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της πρωτεύουσας του Κατάρ που ολοκληρώθηκε πριν μια εβδομάδα, και ο μοναδικός εκτός Ντόχα ήταν ο Ελιουτ Κιπτσόγκε, ο οποίος έτρεξε τον Μαραθώνιο της Βιέννης σε λιγότερο από δύο ώρες και κατέρριψε το σχετικό ρεκόρ.

Οι υπόλοιποι είναι οι εξής: Κρίστιαν Κόλμαν (100 μέτρα), Ντόνοβαν Μπρέζιερ (800 μέτρα), Τζόσουα Τσεπτεγκέι (10.000 μέτρα), Τίμοθι Τσέρουγιοτ (1.500 μέτρα), Στίβεν Γκάρντινερ (400 μέτρα), Σαμ Κέντρικς (επί κοντώ), Νόα Λάιλς (200 μέτρα), Ντάνιελ Σταλ (δισκοβολία), Κρίστιαν Τέιλορ (τριπλούν) και Κάρστεν Γουάρχολμ (400 μέτρα με εμπόδια).

Εκτός διαδικασίας έμεινε ο τέσσερις φορές σερί παγκόσμιος πρωταθλητής στη σφυροβολία, Πάβελ Φάιζεκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...