Περιβάλλον

Η μάζα: Απίστευτο αρχαίο πλάσμα με 720 φύλα σε ζωολογικό κήπο του Παρισιού (βίντεο)

Το νέο έκθεμα του γαλλικού πάρκου είναι από σήμερα προσβάσιμο στο κοινό

Δεν είναι μύκητας, δεν είναι σαλιγκάρι, αλλά ούτε και πλαγκτόν. Είναι αρχαιότερη από τους δεινόσαυρους και πλέον επεκτείνεται διαρκώς στον Ζωολογικό Κήπο του Παρισιού. Η μάζα, όπως ονομάστηκε μοιάζει με ζωντανό ιστό, αλλά έχει τις ικανότητες να λειτουργεί σαν ζώο.

Το νέο έκθεμα του γαλλικού πάρκου είναι από σήμερα προσβάσιμο στο κοινό και οι ιδιότητές του στον απλό άνθρωπό μοιάζουν εντυπωσιακές: δεν έχει στόμα, στομάχι ή μάτια, αλλά μπορεί να εντοπίζει τροφή και να τη χωνεύει. Διαθέτει 720 σεξουαλικά φύλα και έχει ικανότητα αυτοίασης.

«Η μάζα είναι ένα ζωντανό πλάσμα που ανήκει σε ένα από τα μυστήρια της φύσης» είπε ο Μπρουνό Νταβίντ, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού, όπου υπάγεται ο ζωολογικός κήπος. «Μας εκπλήσσει επειδή δεν έχει εγκέφαλο μα είναι ικανό να μαθαίνει..και αν ενώσεις δύο, αυτό που έχει μάθει θα μεταδώσει τη γνώση του στο άλλο» πρόσθεσε ο Νταβίντ.

«Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι φυτό, μα δεν ξέρουμε στα αλήθεια αν είναι ζώο ή μύκητας» είπε ο Νταβίντ. «Έχει συμπεριφορά που προκαλεί έκπληξη για κάτι που μοιάζει με μανιτάρι...έχει τη συμπεριφορά ενός ζώου, είναι ικανό να μαθαίνει».

https://youtu.be/fm1uhyMoO_w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...