ΗΠΑ

Η άρνηση της Πελόζι στην αναστολή της έρευνας για τον Τραμπ

Με άρνηση απάντησε η Νάνσυ Πελόζι στο αίτημα των Ρεπουμπλικάνων για προσωρινή αναστολή της διαδικασίας αποπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απέρριψε το αίτημα των Ρεπουμπλικάνων για προσωρινή αναστολή της διαδικασίας αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Ως μέλη του Κογκρέσο, έχουμε το καθήκον να υποστηρίζουμε το Σύνταγμα απέναντι σ’ όλους τους εχθρούς, εγχώριους και ξένους» δήλωσε η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Και πρόσθεσε: «Οι ισχύοντες κανόνες της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέχουν στις Επιτροπές πλήρη εξουσία για να διεξαγάγουν έρευνες για κάθε ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης και της έρευνας για αποπομπή».

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα περί αποπομπής» έσπευσε να συμπληρώσει, απαντώντας στις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜαΚάρθι, υπέβαλε γραπτό αίτημα για την αναστολή της σχετικής διαδικασίεα, «έως ότου υπάρξουν διαφανείς κανόνες για την έρευνα»

«Η βιασύνη και η απερισκεψία, με την οποία προχωρήσατε τη διαδικασία, έχουν ως αποτέλεσμα την προσπάθεια περιορισμού της συμμετοχής των Ρεπουμπλικάνων στη διαδικασία των ακροάσεων» έσπευσε να προσθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, η Πελόζι ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας εις βάρος του Τραμπ, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Αμερικανού προέδρου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέδρου της Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ φέρεται να ζήτησε από την Ζελένσκι να ερευνήσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και πιθανό υποψήφιο των προεδρικών εκλογών του 2020, για πιθανή διαφθορά.

Μάλιστα, προκειμένου να του ασκήσει πίεση, φέρεται να διέκοψε για μία εβδομάδα την – εγκεκριμένη από το Κογκρέσο – παροχή βοήθειας στο Κίεβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...