ΗΠΑ

ΗΠΑ: "Πόρτα" σε όσους μετανάστες δεν μπορούν να πληρώσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη

Διακήρυξη με την οποία αναστέλλεται η είσοδος μεταναστών οι οποίοι δεν θα έχουν εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη υγείας μέσα σε 30 ημέρες από την είσοδό τους ή δεν έχουν τα μέσα για να πληρώσουν οι ίδιοι για την υγειονομική περίθαλψή τους, υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στη διακήρυξη, η οποία εκδόθηκε την Παρασκευή από τον Λευκό Οίκο, αναφέρεται πως δεν θα επηρεασθεί το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου σε άσυλο ή σε καθεστώς πρόσφυγα ενώ τονίζεται πως το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 3 Νοεμβρίου.

«Ενώ το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που προκαλούνται από τη μη αποζημιούμενη περίθαλψη, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει το πρόβλημα χειρότερο επιτρέποντας την είσοδο χιλιάδων ξένων που δεν έχουν δείξει οποιαδήποτε ικανότητα να πληρώσουν για τα κόστη της υγειονομικής περίθαλψής τους», αναφέρει ο Τραμπ στη διακήρυξη

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η αναστολή ισχύει μόνο για πρόσωπα που επιδιώκουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με μεταναστευτική βίζα.

Στο έγγραφο αναφέρονται τα είδη ασφάλισης που θεωρούνται εγκεκριμένα, όπως σχέδια για την κάλυψή της από εργοδότη και το πρόγραμμα Medicare για τους ηλικιωμένους. Προστίθεται όμως πως για πρόσωπα άνω των 18 ετών, η κάλυψή τους από το πρόγραμμα Medicaid για τους φτωχούς δεν εγκρίνεται.

Ο Τραμπ έχει αναγάγει τον περιορισμό της νόμιμης και της παράνομης μετανάστευσης σε κεντρικό θέμα της προεδρίας του. Τον περασμένο μήνα, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επιτρέψει να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ κατά το οικονομικό έτος 2020 μόλις 18.000 πρόσφυγες, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος στην ιστορία του σύγχρονου προσφυγικού προγράμματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...